Hur fungerar RealBridge?


Hur fungerar RealBridge?
På RB kan spelare prata med varandra genom mikrofon och se varandra i bild under pågående spel. Flertalet som provat detta upplever det som en socialt höjd faktor då man saknat samvaron vid borden. När en rond är slut flyttas man inte ut från bordet direkt, utan kan sitta kvar och prata med de övriga tills det är dags för nästa rondstart.

Det möjligt att delta utan kamera, och även utan mikrofon om det skulle vara ett önskemål, eller om tekniken saknas. Fördelen med mikrofon är att man precis som vid livebridge alerterar sin partners bud och kan förklara budet utan att behöva skriva något. Det går dock att precis som på BBO välja ”själv-alert” och skriva istället om man föredrar det. Som tips kan det vara att föredra själv-alert då den skrivna förklaringen finns kvar att läsa under budgivningens gång.

Det är inte lämpligt att använda mobiltelefon eller mindre Ipad då tekniken fungerar sämre och det dessutom är svårt att se och manövrera. Mer information om de tekniskt bästa förutsättningarna finns att läsa på deras hemsida där man även kan testa sin mikrofon och kamera innan spel RealBridge.online

RB erbjuder även möjlighet att spela med skärmar vilket kan användas både vid par- och lagtävling. De virtuella skärmarna finns med under pågående budgivning och spel. Vid dessa tillfällen ser man bara sig själv och den ena motståndaren i bild/ljud. Den andra motståndaren kan man kommunicera med via privat chatt. Efter avslutad bricka kan man återigen kommunicera med samtliga kring bordet.

Som arrangör för att starta tävlingar och för TL och biträdande TL är vår bedömning att RB har en något enklare struktur och att det endast krävs en kortare introduktion för att komma igång.

Läs gärna mer på RealBridges hemsida:
• Spelarmanual på svenska - Länk till spelarmanual
• Eller se en video på hur det ser ut från spelarens perspektiv: Länk till video