Svenska Bridgeförbundet

Svenska Bridgeförbundet är indelat i 21 distrikt. Distrikten administrerar sina egna hemsidor inom ramarna för förbundets sida.

Distrikt Distrikt Distrikt
Bohuslän-Dals BF Jönköpings läns BF Upplands BF
Dalabridgen Medelpads BF Värmland-Dals BF
Gotlands BF Mälardalens BF Västerbottens BF
Gävleborgs BF Norrbottens BF Västergötlands BF
Göteborgs BF Skånes BF Ångermanlands BF
Hallands BF Stockholms BF Örebro läns BF
Jämtland-Härjedalen Sydöstra Sveriges BF Östra Mellansvenska

Över 300.000 svenskar tros kunna spela bridge. Nästan 10% av dom, ca 27.500, är aktiva tävlingsspelare som mer eller mindre utövar sin sport varje vecka på någon av landets drygt 400 klubbar.

Presentationsfilm

Sverige är en bra nation i bridge och har vunnit åtskilliga EM- och VM-medaljer i alla tävlingsklasser. Sverige är regerande olympiska mästare då vi 2012 vann OS i Bridge som spelades i Lille.

Svenska Bridgeförbundet arrangerar årligen ett av Sveriges största arrangemang med den Svenska Bridgefestivalen som har över 8.000 par i enskilda tävlingsstarter under en 10-dagarsperiod.

Vid sidan om detta är förbundet den samordnande paraplyorganisationen för landets alla klubbar. Förbundet hjälper till med utbildning, nationella tävlingar och mycket mer administrativt som medför att det blir enklare i vardagen för klubbar och distriktsförbund.

Bridge är ett kortspel för fyra personer som spelas med en vanlig kortlek. Spelet går ut på att vinna så mycket poäng som möjligt.

Många som spelar kort tror att tävlingsbridge precis som de flesta andra kortspel mycket handlar om att ha ”tur med korten”, men så är inte fallet.