Referat möte i UK

UK hade ett uppstartsmöte i Stockholm 22/11

I mötet deltog kaptenerna för - Open (Jan Lagerman) - Damer (Kenneth Borin) - Veteraner (internationellt: ”Seniors”) (Olle Wademark)
samt - coach Carina Wademark och - UK-ordförande Martin Löfgren.

Nedan följer ett referat av de viktigaste punkterna:

  1. ML informerade att Pär Ol-Mårs blir ny kapten för mixedtruppen, något som publiceras snarast på hemsidan.

  2. I akt och mening att respektera Riksstämmans beslut om att behandla mixedtruppen jämställt med övriga icke-juniortrupper, men samtidigt inte spräcka budgeten, diskuterades kostnads-besparingsåtgärder:

• Som tidigare styrelse rekommenderat i sitt motionssvar stryks Träningsbudgeten med några undantag:

  • Vi deltar denna säsong i Neighbour Challenge (som definieras som träning) eftersom vi anser att vi är för långt in på säsongen att tacka nej

  • Inkommer inbjudan till högkvalitativ träning (typ Franska Bridgeförbundet) där inbjudare står för alla lokala kostnader och vi endast behöver betala flygbiljetter så överväger vi trots allt deltagande

  • Överenskommelsen att betala 25% till SBF av vinstpengar i tävlingar dit man inbjudits indirekt eller direkt som följd av topplacering i typ EM/VM står kvar, här har damlandslaget bidragit, pengar som kommer att användas till träningsaktiviteter för just damlandslaget – inkommer sådana vinstpengar från andra trupper kommer dessa att behandlas likadant.

  • För övrigt stryks träningsaktiviteter för icke-juniorer

• Vi kommer att resa med endast en mästerskapscoach till EM för alla fyra lag.

• Vi undersöker redan nu hotellbokningar för att hålla kostnaderna nere och avser att göra uttagningar i så god tid att vi kan inhandla flygbiljetter rimligt.

• Beslutet att boka biljetter via resebyrå, vilket kan kosta upp till en tusenlapp per deltagare, reverseras. ML accepterar att bistå i resebokningar.

• Varje trupp/kapten uppmanas att utreda logi i dubbelrum, något som av många skäl kan vara svårt. Det är troligen lättare att göra så i ett EM (rak serie) än ett VM (där de viktigaste matcherna är mot slutet av turneringen).

  1. Varje kapten ”mobiliserar” snarast sina trupper, vilket inkluderar att gå ut på hemsidan för att söka nya aspiranter.

  2. Varje kapten snabbutreder behov av och önskemål om OBS-tävling för sin trupp. Ett tänkbart datum för OBS är helgen 1-2 februari (det är svårt att finna weekends där ”alla” är lediga.

  3. Som tidigare är OBS endast en del av underlaget till uttagningar, något som måste fortsätta att tydliggöras för varje trupp. Uttagningar till EM ska ske absolut senast 1 mars. Alla försöker göra WBG (tidigare ”OS”)-uttagningar till samma datum, men om detta inte kan ske senast 1 maj.

  4. Vår ambition är att delta i såväl EM (Madeira juni 20) som WBG (troligen början av oktober 20) men det är inte självklart att vi får ihop lag till bägge dessa (semestrar, familj, etc). Vår förstaprioritet är EM.

Martin