Vill du lära dig att spela bridge?

Grattis! Att spela bridge är både roligt, socialt, och intellektuellt utmanande. På denna sida hittar du utbildningsmaterial och lathundar för att snabbt komma igång.

Minibridge är en enklare variant av bridge för att snabbt komma igång med själva kortspelet.

Följande filer ger dig en snabb överblick på hur spelet fungerar, och är ett perfekt stöd för dig som vill börja spela hemma med familj eller vänner:
Minibridge (PDF)
Minibridge - tävling (PDF)

De går också att beställa i tryckt format från www.bridgeforlaget.se.

I dessa Corona-tider har många bridgeklubbar stängt ned sin verksamhet, det finns dock tekniska lösningar där man kan spela och träna på egen hand. En av dessa, är Synrey Bridge, som dessutom erbjuder båda varianterna av Minibridge enligt ovan.

Svenska bridgeförbundet har tagit fram två manualer för alla som vill börja spela på Synrey. Den första handlar om hur du får tag på appen och registrerar ett konto för att kunna spela. Den andra visar vilka möjligheter som erbjuds via appen och framförallt hur man kommer igång med Minibridge i sin enklaste form. Du finner de båda manualerna nedan, också de för nedladdning.

För den som vill gå vidare till riktig bridge när man känner att ”jag kan det här nu”, så finns en uppsjö av bridgekurser att välja bland. Frågor och funderingar kan skickas till kansliet@svenskbridge.se.

Lycka till!