Presentationer av kandidater till styrelsen

På denna sida presenteras kort de kandidater som valberedningen föreslagit till styrelsen.
Uppdraget till kandidaterna var: Presentera dig själv på fyra rader.

Martin Löfgren


Martin Löfgren, 58 år från Norrköping. Bor själv i radhus och kör elbil, spelar bridge mestadels i Linköping. I juniorlandslaget på 80-talet, diverse styrelseuppdrag, därefter utlandsjobb främst i Västafrika. Juniorlandslagskapten 2015-18 och arbete med bridge i skolor. Se även tråd på ”Forum”

Carl Ragnarsson


52 år, gymnasielärare i matematik och fysik som sedan 20 år tillbaka sysslat med personalplanering, schemaläggning och events vid en av landets största gymnasieskolor.
Ledamot i förbundsstyrelsen sedan tidigt 2000-tal, ordförande i tävlingskommittén sedan 2007, ledamot i Organisationskommittén och ansvarig för tävlingarna i Bridgefestivalen sedan 2006.
Äter gärna en god köttbit med en härlig glass till dessert. Älskar bilar med hög komfort, kör Audi A8 årsmodell 2018.

Krister Ahlesved


Jag är 52 år och är utbildad gymnasielärare.
Nu jobbar jag heltid med bridge, då jag driver Nya Bridgeskolan i Stockholm tillsammans med min fru Catharina.

Kathrine Bertheau


Jag är gift, har två barn och bor i Täby utanför Stockholm. Jag har spelat bridge aktivt sedan 1994, i landslaget sen 2003. Är utbildad matematiker, men jobbar sedan 10 år som IT-konsult och projektledare.
Har de senaste 3 åren varit kapten för vårt U16 landslag.

Simon Granath


Jag är en tomatodlande auktoriserad revisor som försöker vara hemma så mycket det går med mina två små barn. I tidigare styrelseengagemang (Malmö BK och MP Malmö) har jag ägnat mig åt struktur och medlemsförankring vilket är intressant även i min yrkesroll gentemot både företags- och föreningskunder.

Eva Abragi


Eva Abragi, 55, började spela bridge i familjen som barn. Sedan blev det ett långt uppehåll när jag flyttade hemifrån, tills min son blev biten av bridgen och jag tog upp det igen. De senaste åren har jag funnits med i arbetet runt juniorlandslaget, i första hand U16. Det är främst i juniorarbetet som jag tror att jag har något att bidra med.

Linnea Edlund


Jag började med bridge för 12 år sedan och spelar vanligtvis bridge ett par gånger i veckan. Jag är också med och arrangerar Upplands distriktstävlingar, och en del av Uppsalabridgens större inbjudningstävlingar.

Jag hoppas framförallt att kunna bidra i frågor kring just möjligheter att förenkla för arrangörer/administratörer ute i landet, samt i rekryterings/utbildningsfrågor.

När jag inte spelar kort chefar jag över en IT-support, går mycket på konserter, spelar lite innebandy, flipper och diverse brädspel.

Eva Andersson


Jag fick bridgen med modersmjölken, spelar på klubb- och distriktsnivå, inga stora framgångar att tala om, en typisk vanlig bridgespelare. Hjälper till där jag kan, bla som ”matmor” på Uppsala bridgen vid större tävlingar.
Jag bor i Arboga, i ett hus med visst renoveringsbehov, dragit i en och annan skruv där.
Jag tjänar mitt dagliga bröd som IT projektledare och med kvalitetssäkring i IT projekt sedan 35 år tillbaka, men pensionen lockar….
Men allra helst kuskar jag runt i min husbil.

Rolf Scherdin


Presentation saknas

Mårten Gustawsson


59 år från Stockholm, civilingenjör har bland annat arbetat på
Skanska och Norconsult. Van föreningsmänniska. Ordförande i
världens största bridgeklubb, BK S:t Erik, med 3400 medlemmar
sedan 2010.
Började i S:t Erik som styrelseledamot i sju år under 90-talet för
att under sex år vara sakrevisor. Ordförande i min bostadsrätts-
förening sedan 2009.

Börje Dahlberg

Presentation saknas