Landslagsläger 30 januari – 1 februari

Säsongens första landslagsläger för juniorer är avklarat. Sammanfattningsvis en mycket bra helg där det känns som att spelarna visade prov på bra spel och verkade trivas. Samtidigt insåg nog alla att det finns mer att lära då herr Sundelin varit inne och planterat ett antal givar. Just att vara bra men samtidigt inse att man har brister, det är en kombination som förmodligen leder till utveckling.

Årets stora mål är utan tvekan JEM i Tromsö till sommaren och vägen till framgång tror jag kommer att komma genom att vi lägger fokus på två saker:

• God laganda
• Bridgeträning

Personligen är jag övertygad om att laget kan prestera bättre än summan av de enskilda individernas kompetens. För att det ska infalla gäller det att par, lag och hela truppen trivs och att vi stöttar och hjälper varandra. Det kan vara små grejer men när Ola Rimstedt som redan vunnit JEM och senare skulle vinna JVM i somras under pågående mästerskap handtvättade truppens 20 tröjor då tror jag att det händer sker i en trupp.

Fredagen inleddes med att Johan Säfsten och Mikael Rimstedt hämtade delar av truppen på centralstationen. I köket iklädde sig Simon Ekenberg kökschefsrollen och hade till assistans utöver de redan nämnda även Adam Stokka. Övriga truppen bjöds på Tacos som smakade fantastiskt bra, bra jobbat grabbar!

I det andra rummet diskuterades laganda mer teoretiskt där det handlar och att vara positiv, förlåtande, hjälpas åt och berömma. Ja, allt sådant som kan låta självklart men som om man lyckas omsätta det i praktisk handling skapar något som man älskar att befinna sig och lyckas i. Dessutom ett antal spelföringar och färgkombinationer som diskuterades. Det intressanta är inte att bara göra rätt eller fel. Just att hitta ett angreppssätt där framtida problem kan lösas är vad det egentligen handlar om. Hemgång 22.00 men rykten gör gällande att det pratades bridge fram till 02.00..

Lördagen startade 10.00 och från start till slut vara det spel och övningar. I sedvanlig ordning var det stort fokus på de givar PO skapat. Vi får nog säga att PO ”vann” och vinna betyder att spelarna misslyckas. Inget konstigt då givarna är svåra och det är inget att skämmas för. Att lägga förlorare på förlorare är en konst.

Söndagen hade ett liknande innehåll och nu hoppas vi att spelarna är experter även på försvar mot 2 ruter multi. Denna gång har vi haft ganska stort spelfokus och nästa gång kommer vi att ha mer budgivning i fokus.

Vi blickar nu fram mot White House, JNM, landslagsläger i maj och sedan JNM i juli.

Stort tack till

BK S:t Erik för lokal.
Nya Bridgeskolan för lokal.
Familjen Mann för mat och logi.
Ola Weinberg för mat och logi.
Lars Nilsson/Anita Brynje för mat och logi.
Peggy Nyholm för logi.
Pernilla Näs för allmän assistans.
Hans Ove Sandin för coaching och allmän assistans.
PO Sundelin för alla analyser, givar och underhållning.

Sen finns det säkert något/någon som är missad, tack även till er så klart.

/Per Leandersson