BBO online world youth championships

WBF har lanserat ett BBO-mästerskap (vet inte om det är officiellt VM, men medaljer ska enligt info delas ut) för ungdomar - på söndagen var det matchstart för Sveriges vidkommande!

Det gäller denna gång två klasser, U26 och U16 och Sverige ställer förstås upp i bägge .

U16 representeras av vårt till VM kvalificerade lag: Markus Bertheau – Andreas Abragi, Isis & Tiger Lundqvist och Andrea Nilsson – MayaLo Björk Heed.

I U26 spelar för oss: Ida och Micke Grönkvist, Castor Mann – Erik Hansson, Sanna Clementsson – Alexander Sandin och Teo Bodin.

Det blir 7 gruppspelsmatcher om 14 brickor följt av slutspel. Vi får 10-dagars”fönster” att bestämma matcher mellan lagens kaptener. Dessvärre tillåter reglerna inga kibitzers i gruppspelet, något som förmodligen ändras till slutspel, dit vi förhoppningsvis kommer ungefär i mitten av juni.

På första möjliga dag, söndagen 18 mars, spelade bägge lagen sina första matcher.

U26 mötte Brasilien med Hamann och Midas (för dem som inte kommer ihåg förkortningar hänvisas till EM-tråden från förra året Wink ). Det blev en ordentlig seger med 50-16.

U16 mönstrade Aber och Anya mot Canada. Det blev en än överlägsnare seger med 55-5 till de blågula där Kathrine Bertheau är kapten och Leif Kaspersson kvällens coach.

Vi får ny lottning i nästa ”fönster” som är början av april. Vi får då ett uppehåll för den stundande White House Juniors-turneringen som (som tidigare meddelat) vårt U21-lag ska spela.