Svenska Cupen omg 5 lottad

Lottningen av omgång 5 har gjorts så fort som det varit möjligt att genomföra den för att ge er maximal speltid då vi har ett komprimerat spelschema, jämfört med ett år utan pandemi. Enligt regelverket är spelperioden 4 -20 september för omgång 5. Vad gäller deadline för inbjudningar gäller dock vad som står i tävlingsbestämmelserna. Vi är nu nere i 128 lag med rak eliminering nu.

Jag vill vidare påminna om det meddelande som vi gick ut med den 17 juli. Det innebär i korthet att det är ok att spela matcher i Svenska Cupen på BBO i omgångarna 4-6.

I tävlingsbestämmelserna samt i de tidigare mail som skickats ut till er kaptener finner ni allt som har med tävlingen att göra. Länk till tävlingsbestämmelserna finner ni här. Lottningen för omgång fem finner ni här.

Då det inkommer många frågor om lottningen och varför ett lag måste möta ett lag som är mycket längre ifrån ens närmste motståndare är det många pusselbitar som ska läggas samman för att ett komplett spelschema ska kunna lottas fram. Ett av de knivigaste problemen är att två lag ska mötas på en ort där det bara finns två lag kvar och de redan har mötts varför vi måste dela på dem (ett lag ska ju inte möta ett annat två gånger) varvid det blir dominoeffekter som påverkar fler än just dessa två lag.

Avslutningsvis vill jag tacka alla kaptener och spelare för att ni är förstående och tillmötesgående vid överenskommelser om och hur matcher ska kunna komma att spelas/avgöras trots pågående pandemi. Visst vi har fått in ett knippe WO-matcher, men något annat var inte heller att vänta, då helt enkelt inte alla kan/vill spela på Internet om det är det enda möjligheten som ges i dessa tider.

Som vanligt är ni hjärtligt välkomna att rikta era frågor eller funderingar kring SC till Micke Melander eller Johan Grönkvist, mme@svenskbridge.se el jgr@svenskbridge.se

Lycka till och fortsatt trevlig bridgehöst!
Johan och Micke