Framflyttat sista speldatum i Svenska Cupen

SBF önskar pröva alla rimliga möjligheter att genomföra 2020 års Svenska Cupen fullt ut.

Detta är en stor utmaning då Covid-pandemin gör livespel närmast omöjligt för närvarande och osäkert en okänd period framöver. Vi vill också i görligaste mån genomföra Svenska Cupen med live-spel.

Givetvis ska ingen i dagsläget känna sig tvingad att spela live och därmed skapa oro, utsättas för hälsorisker eller bryta mot rekommendationer om minskade fysiska sociala kontakter!

Däremot måste vi vädja till alla spelare om flexibilitet och förståelse mer än vanligt för att skapa bästa förutsättningar för att kunna ro projekt Svenska Cupen 2020 i hamn!

TK har fattat beslut om följande:

• Den innevarande perioden (rond 2) förlängs till söndagen 12 juli. Datumet är valt en bit in i juli ifall, i tillägg till spelares inställning till resor och fysiska kontakter, förhållningsregler upphör vid halvårsskiftet.

• Den tredje omgången är en ”mini-omgång” och ges endast dryga 2 veckor.

• Omgång fyra ges nästan fyra veckor: det är många lag och fortfarande mitt i sommaren.

• De sista tre omgångarna före slutspel körs i 3-veckorsomgångar där 2 dagar går till lottning och matchordning.

• Slutspel som planerat i november.

Se hela tidsschemat.

Omgångar 2 och 3 tillåts spelas online. Om situationen inte upplevs som säker kan detta utvidgas även till omgång 4.

OBS! Lag som redan fastställt matchdag, men inte ännu spelat rond 2, ombeds att ta kontakt med motståndarlag för att diskutera en eventuell senareläggning av matchen givet de nya tidsramarna. Som alltid förutsätts att alla visar maximal förståelse för varandras önskemål!

Lag som inte känner sig komfortabla med att spela live även så sent som i juli, ska givetvis respekteras för detta. Dock ber vi om förståelse för att om dessa lag inte heller accepterar att spela online så anses dessa lag ha lämnat WO i matchen. Detta är inte en idealisk situation, men de signaler vi fått säger att en majoritet av lag kan tänka sig onlinespel och att då ställa in Svenska Cupen för att en minoritet inte accepterar detta anser vi vore fel mot den majoritet som gör det.

Det ska understrykas att ovanstående tider är satta för att göra så mycket som möjligt för att tillåta livespel!

För uppdaterat spelschema och ändrade regler hänvisas till det uppdaterade Svenska Cupen-regelverket. Alla ändringar i dokumentet är rödfärgade och berör främst huvudpunkter 4 och 7. Svenska Cupen 2020, Covid-19 version

Samtliga kaptener kommer också att få direkt information per e-post.

Det ska understrykas att vi, som alla förstår, har med mycket osäkra förhållanden att göra. Vi kan inte hävda att det som nu kommuniceras är helt säkert. Å andra sidan vill vi respektera att de flesta av oss önskar datum att förhålla sig till.

Vi tackar på förhand för allas förståelse, och avslutar med att önska alla:

Stay safe!