Elitserielagen för 2018

Först om årets elitserie.
Det fanns absolut ingen spänning i toppen av tabellen då segern i 2017 års elitserie var helt odiskutabel. Harplinge BK spelade för den som startade laget 2009, Tomas ”Majoren” Winqvist och dedikerade segern till honom. Tomas avled under förra veckan och lagkapten Magnus Eriksson höll ett vackert tal

Spänningen i botten av tabellen var desto större.
Efter en gastkramande avslutning för lagen runt nedflyttningsstrecket, inkl att den obligatoriska pausen för påpekande av fel var över, kunde man tro att det var slut på drama.
Så var inte fallet…
Tyvärr hade ett felinmatat resultat från den 10:e matchen mellan Örebridgen och Zmrzlina, som bekräftats av båda lagen och meddelats TL i direkt anslutning till matchen, inte korrigerats.
Detta upptäcktes av en spelare under söndagskvällen och efter samtal mellan lagen och TL, där man var överens om att rätt ska vara rätt, beslutade TK att resultatet skulle korrigeras i efterhand. Detta pg a att det var ett funktionärsfel och inte fel från de tävlande.
Detta innebär att Örebridgen och Zmrzlina byter plats i tabellen och Zmrzlina spelar vidare i 2018 års elitserie. Grattis till Zmrzlina och beklagar till Örebridgen.

(Ovan är inte enl något beslutsunderlag från TK utan info från TL på plats)

Sluttabell elitserien 2017

Lagen som gör upp i elitserien 2018 är därmed:

-Harplinge BK
-BK Everfresh
-BK Lavec, Smile
-Norrorts Bridge
-Överums BK, Glyssner
-BK Björken, Glopson
-Skalman, Uppsalabridgen
-Gävle BK, Zmrzlina
-BK S:t Erik, Ebenius Crew
-Filbyter Bridge, Team Zang
-BK Lyx, BUNK
-BK Lavec, Enjoy

Grattis och Lycka till i elitserien 2018!