Vi söker kapten för damlandslaget

Efter några av svensk dambridges mest framgångsrika år någonsin, med VM-guldet i Wuhan i september som absolut höjdpunkt, har vår kapten Kenneth Borin beslutat sig för att lämna sin post.

Vi riktar ett stort tack till Kenneth för en gedigen, och inte minst framgångsrik, insats, och önskar honom stort lycka till i sina framtida bridgeäventyr!

Med hänsyn till ovanstående söker vi, med tillträde snarast, en kapten för att föra vår fantastiska damtrupp vidare mot nya framgångar. Kalenderåret 2020 bjuder främst på EM (juni) och WBG (tidigare ”OS” – troligen oktober).

Arbetet innefattar att hålla löpande kontakt med våra damspelare, nominera landslagen, och i samarbete med kansliet och coach Carina Wademark planera resor och uppehälle under mästerskapen. Kaptenen medföljer landslagen till EM (Funchal 17-27 juni) och WBG (upp till17 dgr, förmodligen i början av oktober). Arbetet utanför mästerskapen är ganska begränsat.

Egenskaper vi söker är bl a empati, förmåga att hålla ett lag sammansvetsat samt gott ordningssinne.

Tycker du som vi att detta är otroligt intressant? Skriv en rad till UK Martin Löfgren (mlo@svenskbridge.se) Vi önskar höra av dig innan året är slut.