VM Lag Marrakech

VM Lag spelas i Marrakech, Marocko 20 augusti - 2 september.
Vi har svensk representation i två VM klasser, Dam (Venice Cup) och Veteran ( d’Orsi Trophy). Utöver lagen har vi representation genom Henrik Johansson i TL-kåren samt Markus Bertheau, Erik Wiberg och Hakim Larhnimi som BBO-operatörer. Under vecka två har vi även spelare i Transnationella öppna VM, vilka som deltar där presenteras längst ned på sidan.

Ytterligare svenskt ser vi i mixedklassen, även om de numera representerar USA. I USA 1 spelar Sandra Rimstedt och Jenny Wolpert.

Länkar för att följa spelet finns nedan.

VM Lag

Det är ett VM, motståndet är starkt och blir inte sämre av att lagen från Kina är tillbaka i startlistan efter pandemin.
För Sveriges del är första fokus att ta sig till slutspel i båda klasserna, det gäller att vara topp 8 efter 23 matcher.
Därifrån kan allt hända. Vi har guldmedaljer att försvara i damklassen och veteranerna har med sig ett brons från EM. Målet även denna gång är självklart att spela under alla dagar.

Resultat

Spelet kan följas via löpande scorer länkat från den officiella resultatsidan samt under resultat efter avslutad match hemsida wbf.
Flertalet matcher från varje rond visas även på BBO.
Svensk tid för matchstarter är: 11.00, 14.15 och 16.50.

Från Marrakech kommer vi att göra en daglig rapport över läget och stämningen i lagen samt lite bilder, med brasklappen att internet så tillåter.
Brickor får man normalt räkna med att diskutera själva i forum, läsa om i bulletin eller få från lagen i efterhand. Under tävling kommer lagen att fokusera på nästa bricka.
Söndag 20 augusti börjar det, vi hoppas att ni är med oss!

Damlaget

Kathrine Bertheau - Sanna Clementsson
Ida Grönkvist - Emma Övelius
Louise Hallqvist - Ylva Johansson
Kapten: Linnea Edlund
Coach: Carina Wademark

Veteranlaget

PG Eliasson - Gunnar Elmroth
Göran Selldén - Björn Wenneberg
Johan Sylvan - Mårten Gustawsson
Kapten: Olle Wademark
Coach: Carina Wademark

Transnationella öppna VM lag

Under den andra veckan av VM, 28/8-2/9, spelas även transnationella öppna VM lag.
I skrivande stund finns fyra lag med svensk representation anmälda.

Dinkin med Andreas Abragi, Per-Ola Cullin, Sam Dinkin (U.S.A) Marion Michielsen, Johan Säfsten och Olivia Schireson (U.S.A.)

Gillis med Simon Gillis (England), Mikael Rimstedt, Ola Rimstedt och Erik Saelensmide (Norge)

Team Black med Peter Bertheau, Simon Hult, Andrew Black (England), David Gold (England), Andrew McIntosh (England), Thomas Paske (England)

Partypack med David Wrang, Adam Stokka, Peter Fredin och Simon Ekenberg.

Heja Sverige!