Elitserien - Dag för dag 2

Harplinge ångar på i täten, nu kompletterade med tillresta tvillingarna Ola och Mikael Rimstedt

Vem säger att bridge inte är spännande? Efter nio av elva ronder såg streckstriden ut så här, med fyra lag inom 0,26 VP.

Harplinge BK ångar på i täten, nu 28 VP före tvåorna. Vid lunch förstärktes (?) Harplinge med tillresande supertvillingarna Rimstedt som är regerande mästare i både SM Lag och Elitserien, något som för övrigt också gäller för Marion Michielsen.

Medan vinsten verkar vara klar pågår för tillfället en tuff strid om silver och brons.

På andra plats ligger BK Everfresh som under dagen tappade 8 VP mot Harplinge men ändå gick upp från tredje till andra plats.

Den nya konstellationen Fredin-Sylvan har med sina +0,81 tagit ledningen i IAF:en och starkt bidragit till att BK Lavec, Smile tagit sig från helgens inledande åttondeplats till tredje plats. Lagkamraterna Nyström-Upmark är inte mycket sämre med sina +0,47.

Den omvända resan, inledande andraplats till nuvarande sjätteplats, har Uppsalabridgen, Skalman gjort. Då det endast är tre VP ned till strecket får 2015 års vinnare av Elitserien ta ett krafttag för att stanna kvar i högsta divisionen.

Gårdagens tvåa, Örebridgen, Göran, har med hjälp av en motig tag halkat ned till femte plats, men de har inte mer än 10 VP upp till medaljplats.

Platserna på vardera sidan om strecket leds av BK S:t Erik, Morot, endast 0,41 VP före BK Björken, Glopson.

Resultatlista efter halva tionde ronden

Harplinge BK
Eriksson, Rimstedt x3, Michielsen, Cullin
BK Everfresh
Larsson, Törnqvist, Andersson, Nielsen, Brunzell, Selldén
BK Lavec, Smile
Fredin, Sylvan, Upmark, Nyström

Visa alla nyheter   |   Visa alla Dag för dag   |   Visa alla Matchens giv