Aktuell tävlingsinformation

Vi får många frågor om vad som gäller för våra tävlingar framöver. Här kommer lite samlad information om det aktuella läget.

PDF-fil för utskrift

Allsvenskan 2020

Är inställd.

Onlinesvenskan

För att kunna spela bridge även utan Allsvenskan kommer förbundet att arrangera en Onlinesvenska. Tävlingen vänder sig till lagen i den inställda allsvenskan. Det kommer att vara frivilligt att delta och inte ha någon påverkan på Allsvenskan 2021.

Anmälan är obligatorisk och vill laget inte spela ska man anmäla detta till sin klubb som då får chansen att besätta platsen innan tiden för anmälan går ut den 15 december.

Elitserien planerar att spelas på samma sätt som Svenska Cupen. Det blir gemensamma brickor med övervakat spel och under samma helger som den allsvenska elitserien skulle ha spelats, 15-17 januari samt 12-14 februari.

Superettan kommer att spelas med samma upplägg som RM Open/veteran/mixed. Inte övervakat och med egna brickset, 22-24 januari samt 19-21 februari.

Div 2 och div 3 kommer att spelas i grupper, enligt vad som beskrivs i dokumentet Tävlingsbestämmelser för Onlinesvenskan 2021, valfria dagar mellan 15 januari-31 maj.
Strävan ska vara att så långt möjligt bilda grupper inom respektive division på ett sådant sätt, att de får en mix av lag från de olika allsvenska serierna. För anmälan och övrig information se hemsidan.

Svenska Cupen 2021

Planen är att tävlingen ska kunna spelas live. Starten för detta beräknas kunna bli tidigast i april. Uppdaterad information kommer på hemsidan under början av året och Inbjudan skickas ut så snart beslut är fattat om starttid.

SM lag 2021

SM semifinal och final planeras att spelas live. Däremot har SBF:s TK fattat beslut om att ge distrikten mandat att genomföra DM Lag, kval såväl som senare DM-etapp(er), online, men där de även ges möjlighet till live-spel ifall smittskyddsläget så tillåter.

Datum Händelse
22 mar Sista anm.dag av antal lag
11 apr Sista speldag för DM-finaler
24-25 apr Semifinaler på tio spelorter
13-16 maj SM-lag final

SM par 2021, alla klasser

Planen är att finalerna ska kunna spelas live under Bridgefestivalen i Örebro v.31 2021.
SBF:s TK har fattat beslut om att ge distrikten mandat att genomföra sina DM i pardisciplinerna, kval såväl som senare DM-etapp(er), online, men där de även ges möjlighet till live-spel ifall smittskyddsläget så tillåter.

Datum Händelse
30 maj Sista anmälnings o speldatum för DM par final, dam, veteran, mixed, open
30-31 jul SM final par - Dam
1-2 aug SM final par – Veteran
2-3 aug SM final par – Nybörjare*
4-5 aug SM final par - Mixed
6-8 aug SM final par – Open

*= Nybörjarträffen, kval till SM-Nybörjare
Spelas som tidigare år, men med förlängd spelperiod från 1 april – 30 maj. P.g.a. rådande smittskyddsläge har TK beslutat att alla spelare som var berättigade att delta i Nybörjarträffen 2020 får delta även i 2021 års upplaga.

Bridgefestival 2021

Planen är att Bridgefestival 2021 traditionsenligt arrangeras i Örebro from fredag vecka 30 och hela vecka 31. All information finns publicerad på hemsidan!

Guldsimultanrallyt

Första omgången spelades med 50 deltagande par den 4 november. Nästa omgång planeras till 16 februari, men kan komma att skjutas upp med kort varsel beroende på hur smittskyddsläget ser ut. Håll utkik på hemsidan.

JSM par

Var planerat att spelas i Norrköping 30-31 januari 2021, men har p.g.a. smittskyddsläget skjutits upp. Nytt datum är ännu inte fastslagit. Mer information om detta samt ev ersättningstävling online väntas komma efter JK:s möte den 14 december. Håll utkik på hemsidan.

JSM lag

Tävlingen är tills vidare pausad.

Övriga tävlingar

Se information på respektive klubb/distrikt eller arrangörs hemsida.
Missa inte heller att det går att spela Bridge online på BBO, Funbridge och några till onlineplattformar.
Via Synrey finns även chansen till introduktion för nya spelare.