Onlinesvenskan

Allsvenskan 2020 är p.g.a. smittskyddsläget inställd.

På TK:s inrådan har förbundsstyrelsen fattat beslut om att arrangera en Onlinesvenska på BBO som ersättning för Allsvenskan 2020. Tävlingen vänder sig till lagen i den inställda allsvenskan. Det är frivilligt att delta och Onlinesvenskan har inte någon som helst inverkan på Allsvenskan 2021, som förhoppningsvis kan genomföras enligt ursprunglig plan hösten 2021.

Anmälan

  • Föranmälan till Onlinesvenskan är obligatorisk och länkar till anmälan för respektive serie finns på denna sida.

  • Anmälan måste göras med samma klubbtillhörighet och lagnamn som laget har i motsvarande serie i Allsvenskan 2020.

  • Lag som avstår sin plats, måste anmäla det till sin klubb, så att denna ges chans att besätta platsen innan tiden för anmälan av lag går ut. Sista anmälningsdatum till SBF är den 21 december 2020.

Tävlingsbestämmelser

Tävlingsbestämmelser för Onlinesvenskan 2021

Snabbfakta

Elitserien
Spelas med gemensamma givar och övervakade spelare (samma modell som slutspelet i Svenska Cupen) och på samma helger som den allsvenska elitserien skulle ha spelats, d v s 15-17 januari och 12-14 februari. Vid färre än tolv lag kan tidsprogrammet bli föremål för justering, se program.

Samtliga matcher i Elitserien kommer att vara öppna för åskådare.

Startavgift: 400 kr/lag och match.

Superettan
Spelas med liknande tekniskt upplägg som RM Lag Open/Veteran/Mixed; varje match slumpar sina egna givar med BBO:s givgenerator. Superettan spelas helgerna 22-24 januari och 19-21 februari. Vid färre än tolv lag kan tidsprogrammet bli föremål för justering, se program.

Matcher i Superettan kommer inte att vara öppna för åskådare.

Startavgift: 300 kr/lag och match.

Division 2 och Division 3
Spelet i division 2 och division 3 genomförs i ett antal serier, enligt vad som beskrivs i dokumentet Tävlingsbestämmelser för Onlinesvenskan 2021, på valfria dagar under perioden 15 januari - 31 maj 2021.

Matcher i division 2 och division 3 kommer inte att vara öppna för åskådare.