Allmän information

Nybörjarträffen är ett viktigt led i uppföljningen av kursverksamheten, så vi hoppas att er klubb ställer upp och arrangerar ett heat för era nybörjare.

För många nya spelare är Nybörjarträffen den första riktiga tävlingen vi tror det blir en spännande upplevelse för era nytillskott.

Nybörjarträffen spelas någon gång under tiden 1 april- 30 Maj 2021.
Alla klubbar anslutna till Svenska Bridgeförbundet är välkomna att delta i tävlingen.

Årets tävling är med anledning av Covid 19 lite speciell och spelas inte med gemensamma brickor. Varje arrangör väljer om de vill spela live eller online på RealBridge eller BBO.
18 brickor ska spelas och partävlingsberäkning användas för uträkning av resultatet.
Klubben avgör själv vilket datum inom perioden den önskar spela. Minst antal deltagare per arrangör är 4 par.

Att kvalet är tillåtet att spelas online möjliggör ett samarbete där geografiska avstånd inte har en avgörande betydelse för vilket klubbkval en spelare önskar delta i. TK har därför beslutat att klubbkvalen ska hållas öppna för anmälan även för spelare som tillhör annan klubb än den arrangerande. Spelare ges därmed möjlighet att anmäla sig fritt till det klubbkval som passar dem bäst utifrån tidpunkt och val av plattform.

TK kan i samråd med spelare föreslå ett byte till deltagande i ett annat klubbkval än det spelarna inledningsvis anmälde sig till för att bidra till ett jämnare startfält i antal, och därmed även undvika att ett klubbkval som har för få anmälda inte kan genomföras.

Tävlingen Nybörjarträffen är öppen för alla som gått eller går en nybörjarkurs som startat tidigast 1 juli 2018 och är medlemmar i Svenska Bridgeförbundet.

Klubbar anmäler sig till kansliet, genom att maila kansliet@svenskbridge.se. Ni får då information om hur ni arrangerar och rapporterar.

Arrangerande klubb debiteras 3,50 kr per spelare.
Ev avgift till onlineplattform tillkommer.

Mer information om tävlingen hittar du här. Du kan också läsa om finalen dit de 24 främst placerade paren kvalificerar.