Frågor och svar

Du finner många fler ”frågor och svar” på hjälpsidorna på den officiella Funbridge-hemsidan.

Varför arrangerar SBF förbundstävlingar på Funbridge?

E-bridge blir vanligare och vanligare. Flera medlemmar har hört av sig och efterlyst förbundstävlingar på Funbridge. E-bridge kan också bli en del av framtida rekrytering av bridgespelare! Läs mer…

Hur gör jag för att spela bridge på Funbridge?

Om du avser att spela på din dator går du till Funbridge-hemsidan och loggar in direkt på sidan. Om du tänker spela på din mobiltelefon eller surfplatta hämtar du appen gratis från App Store eller Google Play beroende på fabrikat på enheten. Läs mer…

Måste jag ha ett Funbridgekonto för att delta i SBF:s förbundstävlingar?

Ja, du måste kunna logga in på Funbridge huvudsajt. Kontot i sig är kostnadsfritt.

Måste jag ha en dator för att spela på Funbridge?

Nej, dator eller laptop går bra, men det gör också en ”platta” eller en smartphone!

Vad kostar det att spela en förbundstävling?

Det beror på hur många ”diamanter” (betalningsmedel) du köper, i normalfallet dryga 20 kr för en tjugobrickorstävling. Läs mer…

Är det praktiskt att spela på bussen till jobbet?

Absolut! När något stör dig eller du går av bussen kan du pausa och återuppta när som helst under tävlingens löptid, normalt till kl 03 dagen efter!

Vem kan ge teknisk support vid problem med Funbridge-sajten?

SBF har dessvärre inte möjlighet att ge tekniska råd eller teknisk support.

Det finns länkar på Funbridges hemsida och ett supportteam som är tillgängliga för detta. Detta gäller frågor som inte är direkt relaterade till bridgespelet.

Kan man inte fuska genom att en vän först spelat givarna?

Som med all e-bridge finns alltid en teoretisk risk för fusk. Till att börja med litar SBF på att våra medlemmar är hederliga. För att ändå lugna den som eventuellt är bekymrad över detta, så spelar varje spelare 20 av 30 genererade givar, och i slumpvis ordning.

Jag spelar 5442 med transfersvar på 1 kl. Kan jag spela det på Funbridge?

Systemen på Funbridge byggs ständigt ut. För närvarande finns inte transferklöver med i arsenalen, men kanske i framtiden?

Är robotbridge verkligen rättvist?

Är robotarna inte bridgeidioter som förstör spelet?

Nej, robotarna på Funbridge anses som bland de bästa i världen. Du kommer att finna att de spelar betydligt bättre än de flesta robotar eller bridgeprogram som finns på marknaden.

Vad är en I-medlem?

En I(ntroduktions)-medlem är en spelare som inte tidigare varit medlem i SBF men som önskar prova på de fördelar som medlemskap ger. Man blir medlem i minst det spelår (1/9-31/8) man anmäler sig som I-medlem, men om man gör det efter 1/1 (dvs vid tiden för starten för SBFs förbundstävlingar på Funbridge) gäller I-medlemsskapet fram till 31/8 året efter, dvs just nu fram till 31/8 2021!!