Tävling

Öppna VM spelas under två veckor, 10-25 oktober 2014. Det formella namnet är 14th Red Bull World Bridge Series. Öppna VM spelas vart fjärde år.

Vem som helst kan deltaga, och alla tävlingarna är ”transnational”, det vill säga att nationalitet inte spelar någon roll.

Formatet har ändrats från att tidigare år ha haft stort fokus på lagtävlingarna Rosenblum Cup (Open Teams) och McConnell Cup (Women Teams) till att nu vara uppdelat i en mixed-vecka och en övrig vecka.

Tidigare år spelades de tunga lagtävlingarna i nio dagar med heldagscupmatcher de sista sex dagarna. Detta har nu reducerats till sex dagar med kortare och mer slumpartade cupmatcher.

Formatet är kopierat från Öppna EM. Orsaken är naturligtvis att den nuvarande WBF-presidenten Gianarrigo Rona tidigare var EBL-president och vill ta med sig det format han ansåg vara framgångsrikt i EM.

Formatet beskrivs i detalj på WBF-hemsidan. Du kan också hitta en översikt på denna minisajt.

I korthet spelas Mixed Teams och Mixed Pairs den första veckan. Rosenblum Cup (Open Teams), McConnell Cup (Women Teams) och Rand Cup (Senior Teams) inleder den andra veckan som sedan avslutas med Open Pairs, Women Pairs och Senior Pairs.

Samarbetspartners

 

Bridgeförlaget
BingoLotto