Micke rapporterar 28 - Ventin vidare till kvartsfinal

  • Ventin, Upmark och Wrang

Black lyckades inte med att slå ut Monaco ur Rosenblum Cup, laget hade dock allt i egna händer och kunde med lite färre egna fel kunnat slå ut en av de stora favoriterna till slutseger i tävlingen. Marginalen blev till sist 20 IMP till fördel för Monaco. 105-85.

Ska forska i om Helgemo verkligen bjöd 6 spader på en giv från sista segmentet, det är i sådana fall sannolikt ett av årtusendets mest märkliga bud. Du har ED876 10754 - ED97 och hör budgivningen gå 2 ruter Multi till vänster - 2NT art. krav till höger, du passar för att nästa gång stå i tur att bjuda ha sett öppningshanden bjuda 3 ruter visandes någon form av miniöppning med sex hjärter varpå MTH tar ett skutt till slam. Nu är det du!

Helgemo bjöd nu (iaf enligt Ourgame - som inte alltid har alla rätt) 6 spader, som var en klockren offring då partnern hade J1092 - 10876 K6543.

Betydligt gladare är Upmark - Wrang som spelar i lag Ventin. Efter att ha vunnit i de två första segmenten mot Little Meck tryckte laget gasen i botten i tredje segmentet och segrade stort. Slutresultatet skrevs till 120-55.

Ventin kommer i kvartfinalen att ställas på betydligt svårare prov då Lavazza står för motståndet. Du följer matcherna via BBO och Ourgame!

Samarbetspartners

 

Bridgeförlaget
BingoLotto