Micke rapporterar 27 - Dramatiskt i Sanya

R32 har precis färdigspelats i Sanya, Kina. Våra två lag med svenskar Ventin och Black har båda tagit sig vidare till R16.

Ventin hade en behaglig resa och vann till sist med 178-83. Inför sista segmentet ledde Black sin match mot China Open B med 24 IMP. Laget startade stabilt och utökade med ytterligare 6 IMP till en ledning om 30 med 10 brickor kvar. Sedan började rena utförsåkningen, det par som satt N-S i slutet rum hade verkligen ingen lyckad session då man släppte hem den ena märkliga tresangaren efter den andra. Med två brickor kvar att spela låg Black plötsligen under med 10 IMP!

På bricka 13 hissade Kineserna i slutna rummet upp sig i 6NT som hade kunnat vara spelbart om man någon färg uppfört sig eller att försvaret gett dem någon liten gåva, när så inte skedde var det två bet. I slutna rummet landade Black-paret i 5 ruter på 4-3!, som inte gick att beta varvid 13 IMP trillade in och en ledning med 3 futtiga IMP inför sista brickan.

Nu bjöd Blackparet i öppet rum fyra spader som var en utmärkt utgång på 10 till 10 hp om bara det satt någorlunda jämnt och rutern uppförde sig. Så var fallet och med den hemgången säkrad drygade de till och med den lilla ledning laget skaffat sig då Kineserna i slutet rum stannat i tre spader.

Black kommer vad jag förstår att i nästa match stöta på Monaco med Fantoni-Nunes, Helgemo etc… samtidigt som Ventin kommer möta Little Meck som är ett australienskt lag förstärkt med tyska Smirnov - Piekarek.

Damlaget ligger kvar mitten i tabellen i sin serie och förefaller så snart det tagit sig upp någon placering snabbt falla tillbaka igen.

Over and Out!

Samarbetspartners

 

Bridgeförlaget
BingoLotto