Micke rapporterar 1 - På plats i Sanya

Sanya bjuder på strålande väder, vackra stränder och gungande palmer i soldiset. Hotellkomplexen står uppradade på varandra och det är verkligen inte den bild man har av Kina direkt. Oavsett vilket är förutsättningarna för att kunna spela bridge anno 1980 så goda som de då kunde vara… Problemet är att vi lever i 2014 och den tekniska utvecklingen gör att vi kräver så mycket mer - just nu ser det väldigt mörkt ut - men den tekniska staben arbetar febrilt med att lösa problemen.

Så status är att just nu fungerar i princip ingenting som rör det tekniska och vad gäller Internet är nästan fullständigt blockerat. Facebook är ett sådant exempel som inte alls går att nå - då säger datorn - Nätverksfel… å andra sidan ska man nog vara glad att man i varje fall temporärt fått till denna anslutning. Kommer göra ett försök att ladda upp lite bilder, men är rädd för att time-outs kommer omöjliggöra det.

Nog med teknikgnäll. Bridgens världsstjärnor ses checka in och registrera sig på löpande band. Idag väntar invigning vid 20.00 ikväll (14.00 svensk tid). Imorgon lördag och på söndag pågår Mixed Lag kval, speltider 10.00-21.20. Sändningar kommer att ske såväl på BBO som på Ourgame. Vad och i vilken omfattning är inte ens känt här just nu…

Så är status just nu från VM i Kina!

Micke Melander

Samarbetspartners

 

Bridgeförlaget
BingoLotto