Micke rapporterar 12 - Mixeden i VM fortsätter

God Morgon Sverige,
På VM i Kina rullar spelet på parallellt med Mixed VM lag finalen har det nu i två dagar spelats kval i VM Par Mixed. Då ingen svensk ens kom till i start i VM Mixed Par har jag heller inte sett någon anledning att rapportera därifrån, utan ni kan läsa mer på de officiella sidorna om intresse finns.

Det man kan konstatera är att efter första kvalet över 10 ronder (a 10 brickor) så leder Lara - Orey Capucho från Portugal före Sun - Hou från Kina och Chagas-Pain från Brasilien. Nu har de gjort en första cut och parspelet rullar vidare.

I Mixed VM Lag har vi kommit fram till finalspelet som visas på Ourgame där kommer följande spelare kämpa om guldmedaljerna:

Salvo Sabine Auken, Zia Mahmood, Marion Michielsen, Anita Sinclair, Roy Welland och Nafiz Zorlu.

Geely Automobile Jianming Dai, She Yue Gui, Hongli Wang, Liping Wang, Lixin Yang och Yu Zhang.

På papperet är Salvo klara favoriter, men som de säger utrikes ”it ain’t over until the … sings”.

VM Mixed Lag - Semifinal - Segment 2
Sanya, Kina,
2014-10-14
KD52
ED876
105
E10
7
K53
K8742
kn964
kn1098
4
EDkn6
KD53
E643
kn1092
93
872
Nord
Öst
Syd
Väst
2 10
Syd giv
N-S i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Mahmood
Michielsen
1
Pass
1
Pass
1
Pass
2 1
Pass
Pass
Pass
1Hmmm!

Här kommer ett exempel från Salvos semifinal mot Rossard som visar att även de största stjärnorna helt enkelt gör fel ibland. Zia avsåg bjuda fjärde färg, två klöver, men bjöd av misstag två ruter som han själv inte insåg förrän det var allt för långt för sent. Alla förklarade sig nöjda med budet som passades runt…

Verklig tur i oturen för Salvo var att på andra bordet bjöd Rossard sex spader som man inte lyckades gå hem i även om det i teorin är möjligt. Det gjorde att Salvo trots det stora misstaget i öppet rum lyckades få in på brickan som borde ha varit en stor utgift och detta i en match som återigen var väldigt jämn.

Marginalerna i bridge är väldigt små och ibland kan stora misstag ändå sluta lyckligt, en del av charmen med bridge även om det naturligtvis känns bättre att notera sina +IMPs på ett elegant saftey-play som missats i det andra rummet!

Samarbetspartners

 

Bridgeförlaget
BingoLotto