Allsvenskans Div 3, Mälardalen slutspelad. ABB BK tog hem seriesegern.

Succén fortsatte för ABB BK som ledde serien inför sista sammandraget. Man vann även de tre sista matcherna och defilerade hem seriesegern och avancerar därmed till Division 2. Stort GRATTIS till Bengt Nilsson, Claes Åhgren, Håkan Lindbäck, Peter Forsberg och Stefan Andersson. Säkerligen vill laget att även Nils Andersson får ett tack efter att ha hoppat in som reserv i en match och på denna tagit in 2,68 på IAF:en.

Inför sista sammandraget ledde ABB BK med 10 VP till godo på tvåorna Uppsalabridgen Nödbud. ABB BK Lars-Erik låg, efter två mycket motiga sammandrag, på en åttonde plats med hela 20 VP upp till säker mark. Laget började sista sammandraget mot just Nödbud och efter en relativt jämn match rent spelmässigt, förlorade man med relativt klara 14,5 - 5,5. Symptomatiskt för säsongen så bjöd Nödbud, som enda par i lokalen en mycket tuff slam på 26 hp, vilken givetvis gick hem. I andra halvleken kom så en bricka där man måste bestämma sig för om man ska maska med tian eller damen och givetvis maskades det fel av lag Lars-Erik och rätt av det andra laget. Bet i slammen och om masken lyckats för Lars-Erik så hade det blivit omvända siffror i matchen. ABB BK hade givetvis hoppats på hjälp av Lars-Erik, men då de nästan nollade Arboga 2 i sin första match så utökade de serieledningen så att de nu hade drygt 15 VP ned till tvåorna Nödbud. Lars-Erik däremot tappade en placering och var nu nior med dryga 21 VP upp till säker mark.

I dagens andra omgång möttes de två topplagen och ABB BK tog en ledning i halvtid, vilken de sedan utökade och vann matchen med 16,5 - 3,5. Detta innebar att övriga resultat i omgången var ointressanta för laget eftersom de nu var klara seriesegrare och för avancemang till Division 2. Lag Lars-Erik mötte serietreorna BK S:t Erik, På håret och hade fortfarande en teoretisk chans att klara sig kvar. Man inledde också bra och tog ledningen med 12 IMP i halvtid, en ledning som dock näst intill hämtades in av Stockholmslaget i den andra halvleken. 10,5 - 9,5 var alldeles för lite för Lars-Erik då man nu fortfarande hade 21 VP upp till säker mark och därmed var klara för nedflyttning.

Dagens tredje omgång var mest att spela av för båda klubbens lag men ABB BK fortsatte ändå sitt segertåg med att vinna mot serietrean På håret med hela 19 - 1 medan Lars-Erik stupade med flaggan på halv stång genom att förlora mot bottenlaget Arboga 2, som dittills endast mäktat med två oavgjorda matcher, med 16,5 - 3,5. Trots detta fick man dock även Smedstadens BK efter sig och slutade på åttonde plats.

Utöver att vinna serien klart, med 36 VP:s marginal, så lyckades laget vinna alla matcher. Närmast oavgjort var 13,2 - 6,8 mot Arboga, och snittresultatet för laget blev 17,4 - 2,6.

Återigen ett grattis till laget som nu får fortsätta spelet i Division 2, medan klubben just nu inte har något lag i nästa års Division 3. Hoppet står nu till att något lag från klubben spelar Division 4 och tar sig upp till trean.