Arkiv

Veckans giv/givar

Veckans giv plus en från Köpingssilvret finner ni via denna länk, eller i menyn under ”Tävlingar”.

Sommar 11

Elfte deltävlingen vanns av Lars-Erik Strand och Nils Almgren före Christer Åström och Lennart Ekholm. Marianne Ekholm och Torsten Andersson vann handikappet. Sture Helmersson och Christer Åström delar ledningen i Sommarserien.

Arosserien

Arosserien kommer att lottas kommande vecka. Första matcherna kommer att spelas torsdagen den 13/9.

Spelprogram Hösten 2018 utlagt

Under ”Tävling” och ”Spelprogram” finns höstens spelprogram att läsa. Första tävlingen går av stapeln måndagen 3/9.

Inbjudan till Årsmötet 2018-09-10

Här finns inbjudan till kommande Årsmöte.

Veckans giv/givar

Veckans givar (2 st) finner ni via denna länk, eller i menyn under ”Tävlingar”. Båda handlar mest om budgivning.

Sommar 10

Tionde deltävlingen vanns av Jan Heléné och Mats Bodén före Sture och Sven Helmersson. Sture och Sven vann handikappet. Sture leder också totalt medan Erik Lindelöf ligger tvåa, två poäng efter ledaren.

Sommar 9
Nionde deltävlingen vanns av André Nilsson och Erik Lindelöf före Hallgrim och Per-Ivar Aakeröy. Hallgrim och Per-Ivar vann handikappet.

Cafeteriagrupper för hösten inlagda

Under ”Medlem” och ”Funktionärer” hittar ni höstens cafeteriagrupper.

Bridgefestivalen genomförd

En hel del spelare från klubben deltog i Festivalen och här kommer några av de bästa resultaten (topp 10%), med förbehåll att jag kan ha missat någon.

Solveig Byström och Nils Andersson såg till att fredagen blev lyckad genom att komma fyra i kvällsbronset, bland 111 startande par. Åsa och Erik Andersson deltog i SM för veteraner och höll nästan medel och en 33:e plats efter första dagen.

På lördagens handikapp tog Rolf Forsberg en fin trettondeplats av 182 startande par. På veteran SM föll nu Åsa och Erik till en slutlig 46:e plats, men bra kämpat ändå och redan innan tävlingen mycket bra att lyckas kvala in till denna. I Chairmans cup var Tomas Börgesson´s lag, ”Five shades of Grey” (som också innehöll klubb-bekantingen Sven-Åke Bjerregård) med i toppen hela lördagen, oftast som förstaplacerade.

På söndagen slog Sujata Sardesai och Bengt Larsson till med en riktigt fin sjätteplats bland 202 startande i handikapp-bronset. Elisabeth Stanley och Åsa Andersson låg 31:a i SM för damer efter första dagen. Börgessons lag vann kvalet i Chairmans i stor stil.

Måndagens morgonbrons lockade hela 386 par och med start av Christer Åström och Lennart Ekholm på en 14:e plats kom ABB:arna på rad, de följdes av Erik Lindelöf och Gunnar Wilén på 15:e och Hernando Slottsdahl på 17:e plats. I SM för nybörjare låg Johan Richter på en fin femteplats efter första dagen. I SM för damer kämpade sig Elisabeth och Åsa upp sig till en fin 18:e plats. I Chairmans förlorade något överraskande kvalvinnarna med Börgesson mot ett Holländskt lag för att därefter få spela vidare i Bonuscupen.

På tisdagen hade alla som inte lyckats kvala in till SM i Mixed chansen att ta sig dit i en extra kvaltävling och Elisabethh Stanley tog chansen genom att bli tvåa tillsammans med John-Erik Hörnfeldt. Nytt rekord i antal spelande par i samma tävling sattes på morgonbronset där fantastiska 486 par deltog. Johan Richter kom till slut på n fin niondeplats i SM för nybörjare. I Lag SM för veteraner låg lag ESSABB med Christer Stenberg och Stefan Andersson samt f.d. ABB:arna Inge Sixtensson och Jonas Lundberg, 6:a medan ABB CE med Eva Czajkowski , Solveig Byström, Mats Bodén, Nils Andersson och Per-Erik Eriksson 39:a. Five shades of Grey vann sina matcher i bonuscupen och gick till kvartsfinalen.

Onsdagens morgonbrons lockade hela 368 par och Bengt Nilsson och Hans Thorgren kom på en fin 24:e plats. På handikapp-tävlingen (290 par) kom Kristina Rönnbäck på en riktigt riktigt fin sjätteplats. I Chairmans åkte Five shades… ut i kvartsfinalen. Inget av ABB-lagen tog sig vidare till slutspel i SM Lag för veteraner. ESS ABB blev 29:a och ABB CE 38:a. I Mixed SM låg Elisabeth sexa efter första dagen och Åsa Andersson (tredje finalen!!!!) och Peter Forsberg låg på 20:e plats.

På torsdagens lag tävling (Gröna hissen Brons) kom Christer Åström och Lennart Ekholm tvåa (som ett av paren i lag OLW) av 49 startande lag. De var också trea på totala IAF:en efter två Caledoniaspelare som spelade med olika partners och därför tog de två platserna före. I Mixed SM blev Elisabeth 13:e efter första dagen och Åsa och Peter blev 26:a.

På fredagen spelades Semifinalen av SM Open och här började Christer och Lennart bäst av ABB:arna medan Lars Rydman och Sture Helmersson var bra med något senare i tävlingen. Båda paren låg stundtals på rätt sida av 52-strecket men till slut blev Christer-Lennart 68:a och Lars-Sture 81:a. Två tidigare ABB:are tog sig dock vidare (Jörgen Lundberg och Pär Andersson), men de fick en tung dag på lördagen och slutade på en 50:e plats.

På lördagens kval till Guldgruvan kom Tomas Börgesson på en fin elfteplats och kom med i A-gruppen på söndagen.

I avslutande Guldgruvan kom så Tomas på en fin sjätteplats i A-gruppen, medan inget annat ABB-par kom på övre halvan i sina respektive grupper.

Som vanligt stort antal spelare och relativt många från ABB deltog i någon eller flera tävlingar. Nu följer en period av klubbspel, DM oc andra tävlingar innan det åter blir dags att åka till Örebro 2019 för nästa års festival.

Veckans giv/givar

Veckans givar finner ni via denna länk, eller i menyn under ”Tävlingar”

Sommar 8

I den mycket jämna åttonde deltävlingen av sommarserien delades segern mellan hela tre par, Jörgen Lundberg och Lars Marjoniemi, Kjell Eklund och Leo Skogsholm samt Christer Åström och Lennart Ekholm. Handikappet vanns av Johan Skruve och Johnny ramsten. Erik Lindelöf leder Sommarserien före Nils Andersson och Sture Helmersson som delar på andraplatsen. Serien finns under ”Tävling” i menyn ovan.

Sommar 7

I den mycket jämna sjunde deltävlingen av sommarserien vann Maria Grön och Lars Marjoniemi knappt före Jörgen Lundberg och Nils Andersson. Handikappet vanns av Eva Czajkowski och Solveig Byström. Nils Andersson leder också Sommarserien tillsammans med Erik Lindelöf. Serien finns under ”Tävling” i menyn ovan.

Sommar 6

I sjätte deltävlingen av sommarserien vann Carl-Erik Halling och Peter Forsberg före Erik Lindelöf och Gunnar Wilén. Handikappet vanns av Gunnar och Erik.

Sommar 5

I den femte deltävlingen av sommarserien vann Sven och Sture Helmersson före Jörgen Lundberg och Nils Andersson. Handikappet vanns av Jörgen och Nils.

Sommar 4

I den fjärde deltävlingen av sommarserien vann Erik Lindlöf och Mats Bodén före Åsa Andersson och Peter Forsberg. Handikappet vanns av Hallgrim och Per-Ivar Aakeröy.

Sommar 3

I tredje deltävlingen av sommarserien vann Solveig Byström och Nils Andersson före Karin och Ulf Rilbe. Handikappet vanns av Karin och Ulf som där kom platsen före Solveig och Nils. Solveig och Nils tog också ledningen i Sommarserien, vilken finns under ”Tävling” i menyn ovan.

Sommar 2

I andra deltävlingen av sommarserien vann Christer Åström och Lennart Ekholm före Johnny Ramsten och Mikael Andersson. Handikappet vanns av Johnny och Mikael före Hallgrim Aakeröy och Ingvar Bengtsson. Christer och Lennart tog också ledningen i Sommarserien, vilken finns under ”Tävling” i menyn ovan.

Veckans giv/givar

Veckans givar finner ni via denna länk, eller i menyn under ”Tävlingar”

Sommar 1

Första deltävlingen av sommarserien vanns av Håkan Lindbäck och Stefan Andersson före Jan Heléné och Sture Helmersson. Handikappet vanns av Marianne Ekholm och Murari Saha före Håkan och Stefan.

Veckans giv/givar

Veckans givar finner ni via denna länk, eller i menyn under ”Tävlingar”

Sommarbridge
Sommarbridgen börjar torsdag 31/5. Vi spelar kl. 18.30 som vanligt. Alla är hjärtligt välkomna.

Majmästare och Bronsligan
Sidorna är uppdaterade. Majmästare blev Stefan Andersson. Grattis.

Bronsmästare
Bronsmästare blev Peter Forsberg som också vann den sista tävlingen. STORT GRATTIS!!! Tvåa blev Christer Åström och tre blev Lennart Ekholm. Grattis till platsen på prispallen

Säsongsmästare
Säsongsmästare i en jämn liga blev Tord Jonsson. STORT GRATTIS!!! Tvåa blev Peter Forsberg och trea blev Gunnas Wilén. Grattis till alla som kom på prispallen.

Hamburger Xtra
Säsongens sista tävling vanns av Carl-Erik Halling och Peter Forsberg före Birgitta Kerstis och Jan Heléné. Treor kom Lennart Karlsson och Tord Jonsson. Rallyt vanns av Sujata Sardesai och Bengt Larsson med Bengtåke Carlsson och Jan-Olov Bäck på andra plats. Treor kom Erik Lindelöf och Gunnar Wilén medan Hallgrim och Per-Ivar Aakeröy kom på fjärde plats

Veckans giv/givar

Veckans givar finner ni via denna länk, eller i menyn under ”Tävlingar”

Säsongsmästaren
Ny ledare i säsongsmästaren är Tord Jonsson som leder en knallhård liga före Peter Forsberg. Fortfarande mycket jämnt där även trean Gunnar Wilén, fyran Nils Andersson och femman Kjell Persson har stora möjligheter att gå upp i topp.

Bronsligan
I och med måndagskvällens andraplats säkrade Peter Forsberg i praktiken segern i bronsligan. För att tvåan, Christer Åström,ska kunna passera Peter krävs minst 17 bord, en seger för Christer och noll poäng till Peter så redan vid tävlingsstarten lär det vara avgjort då vi knappast får 17 bord.

Mångfalds Xtra
Måndagdstävlningen vanns av Christer Åström och Nils Almgren, före Carl-Erik Halling och Peter Forsberg. Treo blev Åsa och Erik Andersson. Rallyt vanns av Lasse-Pekka Tiainen och Rutger Ellsén före Ulla Siebenmann och Kjell Persson. På tredje plats kom Maria Grön och Lena Andersson följda av Bengtåke Carlsson och Farhad Irani.

Årsmöte/motioner
Det är visserligen en tid kvar till årsmötet som kommer att hållas 10/9, men vi vill redan nu göra alla uppmärksamma på att eventuella motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 19/8.

Sommarbridge
Sommaren närmar sig med stormsteg och nu är det endast två måndagstävlingar kvar innan sommarbridgen tar vid. Som vanligt byter vi då också spelkväll till torsdagar och första veckan blir en övergång med både sista ”vanliga” spelkvällen (måndag) och start på sommarserien (torsdag). Inbjudan kommar att sättas upp i lokalen. Där kommer också också möjlighet att anmäla sig som partnergarant att finnas. Vi hoppas givetvis få partnergaranter de flesta kvällar så att alla som får lust att spela en torsdag bara kan komma ner oavsett om de har en partner för kvällen eller ej.
Inbjudan enligt denna länk

Brickanalyser
Nedan kommer ett par brickor från måndagens tävling. Framöver kommer en länk under ”tävlingar” att sättas upp och där kommer en eller ett par av veckans brickor att tas upp för analys.

Ett par brickor från tävlingen Rump Xtra
BRICKA 6

På denna bricka fanns det höga kontrakt åt båda håll. N-S har favören att ha den högsta färgen, så det är lite klurigare för Ö-V. Lite märkligt kanske att N-S fått spela 4 spader på 4 bord av 9 men kanske ändå inte så märkligt att endast två par (varav ett inte fick behålla 6 hjärter) hittade slammen i hjärter som är ett rent läggspel. Budgivning borde gått ungefär som 1 hjärter - 1 spader- 2 hjärter - 2 (eller möjligen 3) spader. Nu borde Väst se att de rimligen minst har utgång i korten och antingen bjuda 4 klöver eller ruter som slaminvit alternativt gå direkt på essfråga då Kung - Dam i trumf hos partner snudd på räcker för slam. Gissar att många ändå bjöd 4 hjärter varvid Nord rimligen bjuder 4 spader. Öst har ju i princip bjudit ut sina kort i och med höjningen till två hjärter (oavsett om partnern slaminviterat) men nog borde merparten av alla Väst bjuda minst 5 ruter eller 5 hjärter. För de som bjöd 5 ruter/hjärter fick merparten höra 5 spader av Nord eller Syd, ett kontrakt som mycket lätt slinker hem då enda straffen finns om Öst spelar ut klöver eller byter till klöver direkt efter hjärter kung ut. DubbelDummien anger att ett spaderkontrakt endast ska vara 4 trick men det hänger som sagt på att Öst hittar klövervändan vilket det är mycket liten chans för.

BRICKA 9

Ännu en svingbricka där det gällde att bjuda tufft. Nord öppnar sannolikt med 1 hjärter och Öst lär passa. Bjuder man nu 2 hjärter som Syd p.g.a. endast 7 hp (visserligen en singel, men det är en dam som ju är 2 av de 7 hp man har) så öppnar man för att Väst ska kliva in med 2 spader. Nord har väl på gränsen till att bjuda 3 hjärter, men knappast mer och då bjuder sannolikt Öst 3 spader (visserligen bara 3 hp, men 4-korts trumfstöd och en singel respektive en dubbelton) då partnern vågade sig in i röd zon med 2 spader. Nu spelar det sannolikt ingen roll att Syd ev. bjuder 4 hjärter, Väst bjuder förmodligen 4 spader med en relativt stark hand. Sannolikt en bättre taktik att med 5-korts stöd och en relativt skral hand från Syd att bjuda 4 hjärter direkt vilket i princip hindrar väst att komma in då det är tufft att kliva in på 4-nivån i röd zon även om man har relativt bra kort. 5 bord av 9 spelade mycket riktigt 4 hjärter och ett bjöd 5 hjärter över 4 spader.

Säsongsmästaren leds av Peter Forsberg före Nils Andersson och Tord Jonsson. Fyra är Gunnar Wilén i en mycket mycket jämn liga där det bara skiljer 3,0 poäng mellan ettan och fyran. Samtliga har dessutom någorlunda likvärdiga resultat att räkna bort vid förbättring.

Rump Xtra vanns av Christer Åström och Lennart Ekholm före Håkan Lindbäck och Stefan Andersson. Treor kom Hans Thorgren och Jan Fredell. Handikappet vanns av Håkan Carlsson och Roland Persson före Solveig Byström och Nils Andersson. Treor kom Åsa Andersson och Peter Forsberg följda av Karin och Björn Larsson.

STORT GRATTIS till Hans och Jan som vann hela simultantävlingen i vilka 402 par deltog. En mycket fin prestation av paret. Tvåor från klubbtävlingen blev Peter och Stefan som också nådde en mycket fin placering och kom på trettonde plats. Treor blev Jörgen Lundberg och Lars Marjoniemi med en 47:e plats i totalen. Därefter var det en del omkastningar mot klubbresultaten, vilket eventuellt tyder på lite kluriga brickor.

Simultantävlingen vanns av Hans Thorgren och Jan Fredell på finfina 72%. Tvåor blev Peter Forsberg och Stefan Andersson medan Lotta Blyblod och Monica Eriksson blev treor.

KM vanns av Bengt Nilsson och Hernando Slottsdahl som med en mycket bra andra deltävling gick förbi ledarna och slutliga tvåorna Solveig Byström och Nils Andersson. Treor blev Peter Forsberg och Rolf Forsberg. Slutresultatet i denna länk.

Korrigering av Öppna Västeråsmästerskapen kommer att göras då domslut blev felaktigt infört på en bricka. Detta påverkar inte topp tre i resultatlistan.
Andra deltävlingen av KM vanns av Lars Rydman och Sture Helmersson följda av Bengt Nilsson och Hernando Slottsdahl och med Peter Forsberg och Rolf Forsberg på tredje plats. Rallyt vanns av Lena Andersson och Kjell Lindström och med Erik Lindelöf och Gunnar Wilén på andra plats. Treor kom Lasse-Pekka Tiainen och Rutger Ellsén och fyror blev Hallgrim och Per-Ivar Aakeröy. Bronsliga´n och totalställningen för KM läggs ut under fredagen.

Öppna Västeråsmästerskapen vanns av Rolf Forsberg och Åke Fransson före Elisabeth Stanley och John-Erik Hörnfeldt och med Marianne Ekholm och Murari Saha på tredje plats. Rallyt vanns av Marianne och Murari följda av Ann-Marie Larsson och Rigmor Öhlander. Treor blev Sujata Sardesai och Bengt Larsson och fyror Åsa och Erik Andersson.

Öppna Västeråsmästerskapen spelas annandag påsk och startar redan 15.00 och omfattar 36 brickor. Startavgift 50:-.Ingen partnergaranti.

Säsongsmästaren leds av Tord Jonsson före Åsa Andersson följda av Gunnar Wilén på tredje plats.

Marsmästare blev Christer Åström och Lennart Ekholm.

Bronsligan är oförändrad med Peter Forsberg i topp före Christer och Lennart.

Påskbarometern vanns av Lennart Karlsson och Tord Jonsson före Elisabeth Stanley och John-Erik Hörnfeldt. Treor kom Erik Lindelöf och Gunnar Wilén. Rallyt vanns av Ulla Siebenmann och Kjell Persson före Hans E Karlsson och Torsten Andersson. Treor kom Michael Banes och Murari Saha följda av Kent Strandman och Lars-Erik Strand på fjärde plats.

Hejaklacks Xtra vanns av Christer Åström och Lennart Ekholm före Birgitta Kerstis och Lars Rydman. Treor kom Lennart Karlsson och Tord Jonsson. Rallyt vanns av Pia Widell och Stig Strömgren före Margit Nordström och Murari Saha. Treor kom Lasse-Pekka Tiainen och Rutger Ellsénoch fyror blev Ingvar Bengtsson och Jakko Sarasalo. Bronsligan leds fortfarande av Peter Forsberg, men nu med Christer Åström och Lennart Ekholm som ny tvåa respektive trea.

Imorgon torsdagen 15/3 spelas fjärde omgången av Arosserien. Start 18.30 som vanligt.

Korrigering på Korv Xtra.
Gunilla och Ulf blev tvåor och Christer och Lennart treor. Rallyt vanns av Lena Andersson och Åsa Andersson före Hallgrim och Per-Ivar Akeröy. Kent Strandman och Michael Banes blev treor följda av Sujata Sardesai och Bengt Larsson.

Det ser mycket bra ut för klubbens spelare i Mälarrallyt där vi, om vi räknar in John-Erik Hörnfeldt i klubbens spelare, har alla platser i top 5. Christer och Lennart leder knappt före Jörgen, Elisabeth är fyra och John-Erik femma.

Gripenträffen spelades helgen med 18 par varav endast ett och ett halvt var från klubben, men de klarade sig med bravur.Elisabeth Stanley vann tillsammans med John-Erik Hörnfeldt och Christer Åström och Lennart Ekholm lade beslag på tredjepatsen.

Marsmästarligan leds av Christer Åström och Lennart Ekholm.

Bronsligan är oförändrad med Peter Forsberg i topp före Zenon Grajek och ChristerÅström.

Korv Xtra vanns av Solveig Byström och Nils Andersson före Lena Andersson och Åsa Andersson. På tredje plats kom Gunilla Möllervärn och Ulf Bergdahl . Rallyt vanns av Hallgrim och Per-Ivar Aakeröy före Kent Strandman och Michael Banes. Treor kom Christer Åström och Lennart Ekholm och på fjärde plats kom Sujata Sardesai och Bengt Larsson . Resultat finns under ”Tävlingar” och ”Måndagar” i menyn eller på mina resultat.

Gröna hissen vanns av Maria Grön och John-Erik Hörnfeldt före Erik Lindelöf och Gunnar Wilén. Treor kom Lars-Erik Strand och Nils Almgren. Rallyt vanns av Sujata Sardesai och Bengt Larsson före Håkan Carlsson och Roland Persson med Ulla Siebenmann och Kjell Persson på tredje plats. Fyror kom Gunilla Rydberg och Kristina Rönnbäck.

Resultat i dessa länkar. Scratch. Handikapp