Lagtävlingar under våren 2018

Ännu är det några matcher kvar på höstens lagtävlingar, men med det sagt är det också dags att blicka framåt. Men först en liten överblick hur det går i höstens lagtävlingar:

Göteborgsligan

De två bästa från de tre A-serierna (Serie A1, A2 och A3) går upp till vårens Elitserien. Från Serie A1 är Beta och Skara BS i stort sett klara.

Serie A2 är fortfarande en väldigt öppen tillställning men troligtvis kan två av de tre främsta gå vidare. Leder gör Onsdagsklubben, Sjöman före BK Centrum, Blå och BK Everfresh 2.

I Serie A3 kommer allt avgöras i den sista omgången. Där är fyra lag över medel (40 VP) och dessa har alla en rimlig chans att placera sig top två.

Samtliga serier hittar ni på följande länk.

AV- och NY-anmälan

Sista datum för AV-anmälan inför vårens liga är den 1 januari 2018. Avanmäler gör man på följande länk
Vill man anmäla ett nytt lag gör man det senast den 8 januari 2018 på följande länk. Laget placeras, om möjligt, i lämplig division. Går inte detta fyller på lag underifrån.

Dagligan

I torsdagligan (spelar vissa torsdagar mellan 10.30 och 14.00) har vi under hösten sex lag. Vi hoppas kunna utöka detta antal till våren genom att dela upp i en ”svår” och en ”lätt” grupp. Anmälan görs senast den 5 februari 2018 på följande länkar (klicka på svåra resp lätta gruppen):

Grupp Speldagar
Svåra gruppen 8/2, 8/3, 5/4, 3/5, 24/5
Lätta gruppen 8/2, 8/3, 5/4, 3/5, 24/5

Observera att matcherna i dagligan spelas med gemensamma givar. Detta gör att matcherna INTE FÅR flyttas utan måste spelas på avsedda speldatum.

Centrumserien

Centrumseriens upplägg är sådant att under hösten spelar man kval i grupper om ca sex lag där man efter fem omgångar når ett kvalresultat. Från detta kvalresultat går sedan de sex bästa till A-final, de sex nästbästa till B-final o.s.v. Top i respektive tabell ser just nu ut så här:

Plac Kvalgrupp 1 Kvalgrupp 2 Kvalgrupp 3 Kvalgrupp 4
1 Everfresh Moa m.fl. Deadwood Lerum Janssonligan
2 No Name Roys Partille KBA Thunberg

Observera att tabellerna innehåller en hel del uppskjutna matcher.

Board-a-Match

Bohus Nations BS arrangerar varje vår sin Board-a-Match-turnering. Board-a-Match är en tävlingsform som kombinerar par- och lagtävling på ett spännande sätt.

Man spelar i lag om (minst) fyra spelare och möter under tävlingens gång andra lag. Istället för den klassiska lagtävlingsberäkningen tävlar man på varje bricka om maximalt två poäng. Minst differens är avgörande - slår man det andra lagets resultat med så lite som 10 poäng får man alla (två) poäng på brickan, är det exakt oavgjort delas poängen (1 poäng vardera). Poängen för varje match summeras och summan ger matchresultatet.

Speldagar sista anmälan 26/1
31/1, 28/2, 28/3, 25/4, 9/5, 30/5 Anmälan

Då tävlingen spelas med gemensamma givar får inte matcher flyttas utan måste spelas på ordinarie speldagar.