Medaljklart för damlaget

Damlaget är medaljklara, det bör bli minst ett silver.
Även för öppna laget tror vi på medalj, de har en lite svårare väg fram, men det går!

På lördagen hade såväl damlaget som fågeln Sven sovmorgon, det är uppenbarligen jobbigt för honom att stå utanför ramarummet och pipa.

Öppna laget fick inta en tidig frukost då spelet startade kl: 09.00.
Janne - Olle, Simon och Simon tog sig an Finland i den första matchen.
Janne och Olle spelade tyvärr på laget ett tidsavdrag vilket till slut gav resultatet 10,98 - 8,02.
Den öppna klassens tabell var mycket jämn och laget slutade på fjärde plats efter den första omgången möten.

Damerna fick se sig omåkta av de danska damerna med 0,87 VP, men vi såg det som tillfälligt och ämnade ta tillbaka ledningen innan dagen var över.

Efter en fräsch kycklingsallad till lunch började andra omgångens spel.
Damerna med Maria - Catharina, Jessica och Kathrine fick förnyat förtroende mot Färöarna och vann med 17,45 - 1,55. Färingarna fick 1 VP i avdrag för ringande mobiltelefon. Vi tog in lite på danskorna och det skiljde nu 0,15 VP.

Öppna laget spelade Simon - Simon, Ola och Johan mot Finland och fick med sig 9,69 VP. Övriga resultat gick trevligt nog Sveriges väg.
Då Danmark blev överkörda av Island med 0,15 - 19,85 och Färöarna tog 7,20 mot Norge kunde vi smita förbi dem båda och låg på medaljplats!

Kaffe med dajmtårta fick de sockersugna glada innan dagens tredje match där båda de svenska lagen mötte ett revanschsuget Norge.
Cecilia - Ida, Maria och Catharina fick med sig 5,61. När Danmark fick 13 för översits drog de ifrån och tog ledningen med drygt 8 VP.
Öppna laget spelade Janne - Olle, Ola och Johan som tog 9, 39 och behöll sin tredjeplats.

I dagens sista match hade damerna översits vilket innebar 13 VP. Då Danmark tog hela 18,09 mot Island drog de dock ifrån ytterligare och leder nu med drygt 12 VP.
Om vi inte tar in något i morgondagens första match innebär det att vi måste vinna med drygt 16 VP i finalmatchen mot Danmark för att ta guldet. Nedåt känns silvret svårt att tappa, det kräver en total genomklappning och våra tjejer är för bra för det.

Öppna laget mötte ledande Island på BBO. Janne - Olle, Simon och Simon tog tillfället i akt och vann med 12,03 -7,97. Tredjeplatsen känns som vår inför de två avslutande matcherna mot Färöarna och Danmark, även om både Danmark och Norge har ett något lättare motstånd. Även silvret finns inom räckhåll om resultaten går vår väg.

Efter sista matchen på söndagen blir det snabb prisutdelning då taxibilar står och väntar på oss för att vi ska hinna med planet som flyger 14.55.
Vi kommer inte att hinna med en uppdatering på hemsidan, men vi hoppas att ni följer oss via resultaten på denna sida så får ni en sammanfattning på måndagen.

NBU Trophy vinns av det lag som har den lägsta sammanlagda platssiffran, i den kampen har Island och Sverige 5, Danmark 6 och Norge/Färöarna 7.

Håll tummarna för dubbla medaljer samt vinst i NBU Trophy, så jobbar vi vad vi kan för att leverera!

Förresten….att Sven hade sovmorgon var visst en förhastad slutsats. Det visade sig att han bara flyttat några fönster bort för att väcka Jessica istället…

Topp tre öppen klass

Plac Land VP
1 Island 109,65
2 Färöarna 86,75
3 Sverige 78,84

Topp tre damerna

Plac Land VP
1 Danmark 121,48
2 Sverige 108,85
3 Norge 93,63

Danmark vann NBU-Trophy

Sverige tog silvermedaljer med damlaget, öppna laget tog en fjärde plats.
Danmark vann NBU-Trophy.

Sven

De svenska damerna toppar tabellen efter fyra matcher!
Öppna laget har äntligen kommit igång med spelet efter en trög inledning.

Damlaget

Ett damlag och ett lag i öppen klass startade resan mot NM på Färöarna tidigt torsdag morgon. Med var även generalsekreterare Jonan Grönkvist som ska närvara vid helgens NBU- möten.