NM ankomsten

  • Damlaget
  • Öppna laget

Ett damlag och ett lag i öppen klass startade resan mot NM på Färöarna tidigt torsdag morgon. Med var även generalsekreterare Jonan Grönkvist som ska närvara vid helgens NBU- möten.

Det började dåligt för damlaget då SAS bestämde sig för att strejka, det innebar att kapten BG Olofsson blev kvar hemma i Umeå p g a inställt flyg.

Övriga kom iväg enligt plan och efter flygbyte i Köpenhamn, där även TL Henrik Johansson anslöt, anlände vi till Färöarna strax efter kl:14.
Ankomsten blev lite spännande då vår pilot nästan körde in i planet som stod parkerat vid gaten bredvid, han blev stoppad av markpersonalen som istället körde ut en trappa.

Två personer i sällskapet hade incheckat bagage, syskonen Rimstedt.
Cecilia fick sitt bagage, men broder Olas väska hade sökt sig till annan destination, förhoppningsvis kommer den fram innan helgen är slut.

Färöarna känns lite märkligt, nästan som att gå in i en tidskapsel och färdas bakåt i tiden.
Landskapet är helt utan träd, väldigt kuperat och det finns lösgående får i massor, ca 50 000 människor bor på Färöarna medan det finns ca 80 000 får.

Vi anlände till hotellet vid 15.30 och trots mycket folk var incheckningen smidig.
Utsikten från hotellrummen är magisk, hamnen med en fantastiskt vacker klippa i bakgrunden och de obligatoriska fåren som strövar runt på gräset, en riktig idyll. Utanför juniorernas fönster bor en fågel som de döpt till Sven, eller var det Sten..? Nåja, fågeln för iallafall ett väldigt liv och vi får hoppas att den inte har tuppliknande egenskaper och väcker oss i ottan..

Kortleken åkte som vanligt snabbt fram, alla är riktigt spelsugna och damerna orkade inte vänta in morgondagen utan värmde upp med ett par timmars spel före middagen.

Kl:20 invigdes NM 2015 av Färöarnas kulturminister, det var en kort och trevlig invigning och för en gångs skull ett riktigt roligt välkomsttal.
Förutom kulturminister är Bjørn Kalsoy även sportminister och skolminister, det känns som att han har lite inflytande och är ett nyttigt inslag för bridgen på Färöarna.

Efter invigningen blev det kaptensmöte med tävlingsledningen, danske Jacob Duschek och Henrik Johansson där vi fick en genomgång av upplägg o regler.
Både tjejerna och killarna spelade sedan ytterligare ett antal brickor innan sänggående.

Spelet börjar Kl: 10.00 i morgon, 11.00 svensk tid. Båda våra lag spelar mot Färöarna. Damerna börjar med Maria Grönkvist - Catharina Ahlesved och Jessica Larsson - Kathrine Bertheau. Öppna laget spelar juniorerna Ola Rimstedt - Johan Säfsten och Simon Ekenberg - Simon Hult.

Nu dags att sova, god natt, sov sött och glöm inte att vara med och jobba in lite imp till oss under helgen via resultatsidan samt på BBO.

Officiell hemsida | Tider för BBO | BBO

Danmark vann NBU-Trophy

Sverige tog silvermedaljer med damlaget, öppna laget tog en fjärde plats.
Danmark vann NBU-Trophy.

Sven

De svenska damerna toppar tabellen efter fyra matcher!
Öppna laget har äntligen kommit igång med spelet efter en trög inledning.