Damlandslaget till WBG uttaget

I samråd med ordförande i Uttagningskommittén har följande par tagits ut till laget som åker till World Bridge Games i Buenos Aires i höst.

Emma Övelius & Ida Grönkvist
Kathrine Bertheau & Sanna Clementsson
Louise Hallqvist & Ylva Johansson
Kapten Linnea Edlund
Coach Jenny Evelius-Nohrén

Det blir samma lag som spelade i VM i Marrakech hösten 2023, med en liten skillnad. Coach Carina Wademark stannar hemma, och Jenny Evelius-Nohrén från Uppsala hoppar in som coach-vikarie i detta mästerskap.

Du som följt damtruppens framgångar i modern tid känner säkert igen de flesta spelarna sedan tidigare.

Kathrine är (fortfarande) etta på världsrankingen för damer, och har spelat för landslaget i över 20 år. Kathrine spelar tillsammans med Sanna, som trots sin unga ålder redan fått titeln World Grand Master som den yngsta damspelaren någonsin. Såväl Kathrine som Sanna var med och spelade hem guldmedaljerna 2019 och 2022.

Under EM denna sommar spelar Emma i mixed-klassen, tillsammans med Kathrine och Sanna, men till Buenos Aires tar hon med sig Ida Grönkvist till damlandslaget. Emma har två VM-guld i damklassen i bagaget, Ida var med i Wuhan, men inte i Salsomaggiore. Hon har däremot otaliga medaljer från andra mästerskap. Ida och Emma spelade tillsammans i Marrakech, och har även spelat Allsvenskan (och flera andra tävlingar) tillsammans.

Systrarna Louise och Ylva gjorde come back i landslaget efter en paus på runt 20 år, och även de har ett VM-guld att försvara! Systrarna har levererat mycket stabila resultat såväl i VM som i EM, och är oerhört samspelta. De ”värmer upp” i EM i Danmark nu i sommar.

World Bridge Games spelas 22 oktober - 3 november i Buenos Aires.
På denna sida kan man se registrerade lag: Länk….

Vi har ett mycket starkt lag, och kommer givetvis att sikta mot toppen i detta mästerskap, men det finns flera starka konkurrenter på startlistan. Bland annat USA där vi återfinner bägge systrarna Rimstedt.

Linnea Edlund
Kapten, damlandslaget