Transatlantic Seniors Cup 23 januari - 9 februari

På torsdagskvällen spelades veckans avslutande två matcher. Vinst 14.8-5.2 mot Israel, sedan var det dags att möta de regerande Europa- och världsmästarna Polen 1 där vi fick med oss 2.32 vp.
Det är fyra matcher kvar i kvalet och vi ligger fortsatt bra med på fjärde plats i tabellen.
För att gå till slutspel krävs att vara bland de 16 främsta.
På måndag återupptar spelet och vi möter Canada Murray i den första matchen för kvällen. Anders Morath, Tommy Gullberg, BG Olofsson och Urban Finnsson spelar.

Onsdag 25 januari

En smygvinst med 10.77-9.23 mot Canada West och 14-6 mot ledande Österrike gör att vi efter hälften av kvalet ligger på tredje plats.
Veckans sista matcher spelas ikväll och de som spelar är Ulla-Britt Goldberg, Lasse Goldberg, Göte Berntsson och Henrik Wegnelius.
I kvällens första match möter vi Israel.
Heja Sverige!

Tisdag 24 januari

En förlust och en vinst på tisdagen, 6,86 - 13,14 mot Belgien och 15,29 - 4,71 mot England Penfold. Vi ligger bra med i toppen, nu på fjärde plats knappa 3 vp efter Belgien.
I onsdagskvällens första match möter vi Canada West och de som spelar är Johan Sylvan, Mårten Gustawsson, Björn Wenneberg och Göran Selldén.
Heja Sverige!

Måndag 23 januari

Sverige fick en bra start och toppar tabellen efter de första två matcherna. Vi började med 20-0 mot England Pryor och följde upp med 13.14 mot Tyskland 1. Det innebär 0,45 vp före Belgien som därmed står på tur att möta i kvällens första match. BG-Urban, UllaBritt och Lasse spelar.

Transatlantic Seniors Cup 23 januari - 9 februari

Polen och Canada arrangerar den tredje upplagan av Transatlantic Seniors Cup. 28 deltagande veteranlag på landslagsnivå kommer att spela turneringen på BBO under tre veckor 23 januari - 9 februari.

Den första matchen spelas mot närmast följande lag i WBF:s världsranking. Sverige är seedat på femte plats i världsrankingen och spelar därmed mot sjätteseedade England Pryor i kvällens första match.
Laget som spelar båda matcherna på måndag kväll är BG Olofsson-Urban Finnsson och Göte Berntsson-Henrik Wegnelius.

Sverige deltar med ett lag på spelarnas eget initiativ. Undertecknad har lovat att hjälpa till med line up samt administrativ stöttning och kommer tillsammans med veterankapten Olle Wademark att observera spelet.

Samtliga matcher kommer att visas i Vugraphen på BBO med 30 min fördröjning.

Sveriges lag

Sverige ställer upp med 16 spelare, varav fyra hoppar av efter kvalet och fyra hoppar in i slutspelet då man får ha med max 12 spelare i laget samtidigt.

Lag Spelare BBO-namn
SWEDEN
Johan Sylvan JoppeSyl
Mårten Gustawsson lagom
Anders Morath andersm
Tommy Gullberg psotogul
Gunnar Elmroth Turnip1
PG Eliasson PGEliasson
Henrik Wegnelius Henrikweg2
Göte Berntsson 99122
Ullabritt Goldberg ullan
Lars Goldberg mrgold
Göran Selldén sellden
Björn Wenneberg TopBjorn
Bengt-Erik Efraimsson berik56
Mats Axdorph Axdorph63
Urban Finnsson UrbFin
Bengt-Göran Olofsson bgo

Program och upplägg

Månd-torsd 23-26 jan samt månd-tisd 30 jan-31 jan
12 ronder Gröna Hissen (GH), två matcher/kväll kl: 19.30 samt 21.15, 10 brickor/match.
Första ronden seedad efter WBF:s veteranranking.

Onsd-torsd 1-2 feb
De 16 främsta lagen spelar round of 16 om 3x10 brickor på onsdagen.
Vinnarna spelar sedan kvartsfinal om 3x10 brickor, på torsdagen. Spelstart för respektive segment är kl: 17.30, 20.00 samt 21.30.

Lagen som inte kvalat in till slutspel får chansen att spela till sig bronsmedaljerna via en ny GH där en carry over med 1/3 av kvalpoängen tas med. En match om 20 brickor/kväll spelas med start kl: 20.00.

Förlorarlagen från KO-matcherna flyttas in allteftersom matcherna där har spelats.
Fullständiga regler för detta finns i regelverket: CoC.

Månd-torsd 6-9 feb
Semifinal och final spelas över 40 brickor, 10 brickor/segment, två segment/kväll med start kl: 20.00 och 21.30. Semifinal månd-tisd och final onsd-torsd.

Medaljer till topp tre och till vinnaren även Julian Klukowski Trophy som Victor Markowicz instiftat till minne av sin tidigare partner.

Heja Sverige!