Instruktioner RM Veteran Lag 2020

Riksmästerskap Veteran Lag BBO 2020


Instruktionsvideo - starta match
OBSERVERA att rutan för ”Tillåtet att ångra sig” sedan 1 september INTE ska vara ikryssad, samt att det spelas 10 brickor per match i RM-veteraner.

Snabbguide för kaptenen, starta match och registrera resultat.

Snabbguide för spelare, acceptera inbjudan samt kort om alerteringar.

Formulär för att rapportera resultat

Observera att ovanstående dokument är mycket kortfattade instruktioner enbart för RM, det kan vara mycket nyttigt för samtliga spelare att ta del av den mer omfattande manualen för att spela på BBO.

Kort checklista per match
* Se till att laguppställning har skickats till hemmalaget. Laguppställningen ska innehålla både BBO-namn samt riktiga namn på spelarna.
* Se till att samtliga i laget är inloggade några minuter innan spelstart.
* När bordet startat måste personen som startat matchen lägga till extra tävlingsledare.
* Både hemmalag och bortalag rapporterar resultat samt sin egen laguppställning via formuläret.

Vanliga frågor

Hur lägger man in extra tävlingsledare, och vilka användarnamn ska läggas in?
När du startat en lagmatch får du en ny flik i högerkanten. Via fliken Tävlingsledare kan du markera den tävling (klicka på siffrorna, inte ditt eget namn!) du startat och därefter välja Redigera lagmatch.
Klicka på +-tecknet vid Tävlingsledare, och lägg in rsliwinski samt reyalp som extra tävlingsledare. Glöm inte att klicka Ändra för att inställningen skall sparas. Då kan spelarna tillkalla tävlingsledaren om någon situation skulle uppstå.

Hur tillkallar jag tävlingsledaren?

Klicka på den blå knappen med de vita linjerna, för att få upp menyn, där väljer du Tillkalla tävlingsledare. En signal går då till tävlingsledarna som kommer till bordet.

BBO säger att jag har överskridet gränsen för hur många jag får starta, hur gör jag nu?
Troligtvis beror detta på att du redan har försökt starta upp en tävling, som inte blivit korrekt avslutad. Klicka på fliken Tävlingsledare (pil 2), om det då finns en pågående tävling, eller en tävling som väntar på att starta, så klickar du på tävlingens nummer (pil 3), och i menyn som kommer upp väljer du Stryk tävling (pil 4)

Jag ser bordet, men inga kort, vad gör jag??
Håll nere ctrl- tangenten och r- tangenten samtidigt. Då laddas sidan om, och du får logga in på nytt - och då bör du se dina kort.

Varför tillåts inte publik/bakspelare?
Detta är för att minska risken att någon spelare faller för frestelsen att fuska, men också för att minska spekulationer kring fusk. Ett utförligare svar hittar du på forumet.

Kan jag starta en match utan att jag spelar själv?
Ja, det går alldeles utmärkt att starta en match enligt instruktionerna där du placerar ut spelarna i matchen. Det kan dock vara klokt att hålla sig inloggad på BBO under spelets gång. Som tävlingsledare kan du också gå in och se spelet vid båda borden.

Vad händer om matchresultatet inte rapporterats i tid?
Både hemmalag och bortalag skall rapportera spelare samt matchresultat efter avslutad match. Tävlingen körs enligt formatet Gröna Hissen, det innebär att lag som ligger i närheten av varandra i tabellen möts i kommande ronder.

Om ingetdera laget i en match rapporterat sitt matchresultat, läggs inför lottningen matchresultat VP 20-20 in, vilket innebär att båda lagen får möta potentiellt svårare motstånd än vad de skulle mött om de rapporterat sin match i tid. Så snart det korrekta matchresultatet blir rapporterat kommer det givetvis att läggas in.

Lag som inte rapporterat matchresultat i tid bestraffas med 1 VP i avdrag.

Vad händer om någon blir nedkopplad under spelets gång?
BBO reserverar platsen till den bortkopplade personen, och om man lyckas ansluta igen återfår man sin plats och sina kort. Det kan vara klokt att ha tillgång till en läsplatta eller telefon att koppla upp sig med om datorn eller nätverket börjar strula. Ofta kan man också dela internetanslutningen från telefonen. Snabbguide iPhone / Snabbguide Android

Vad gör jag om något har blivit galet rent tekniskt?
Ring Linnea! 0702-25 26 16
Om det behövs kan han koppla upp sig till din dator med ett program som heter Teamviewer för att se din skärm och hjälpa dig klicka rätt. Detta förutsätter så klart att din internetanslutning fungerar.
Supportlänk - Teamviewer Windows
Supportlänk - Teamviewer Mac-OS