FAQ BBO

Spel på BBO


FRÅGOR OCH SVAR

Här sammanställer vi några inkomna frågor och försöker svara så gott vi kan.

Till att börja med har vi skrivit några ”Q&A” på frågor vi stött på i uppstarten, i väntan på att våra medlemmar kommer med flera!


FRÅGA: Vad kostar det att upprätta ett konto hos BBO?

SVAR: Det är gratis. Gå BBO:s hemsida eller ladda ned BBOs app på din platta eller smartphone så är det lätt. Mer info finns i manualerna under par- och lagspel på BBO.


FRÅGA: Varför ska jag köpa BB$ på BBO:s hemsida och inte via ”shop” i appen på min platta eller smartphone?

SVAR: BB$ (BBO-dollar, BBOs ”valuta” för att betala för bl a ”betal-tävlingar”) är mycket dyrare via ”shop”! Detta beror på att betalningarna på appen går via en betalfunktion som är kostsam, och det låter BBO sina kunder betala.

Gå i stället till BBOs hemsida och klicka på ”BB$”-knappen så kostar en BB$ precis en amerikansk dollar (”USD”)!


FRÅGA: Vad för support kan SBF erbjuda. Mitt login på BBO funkar inte?

SVAR: SBF har dessvärre inte kompetens eller resurser att ställa upp med teknisk support. Men under de första ”Förbundstävlingarna” för par 30-31 maj och 6-7 juni erbjuder vi så gott vi kan telefonstöd för saker som inloggning och anskaffande av BBO-dollar. Se vidare under länk!


FRÅGA: Vad är bäst - spela på dator, platta eller smartphone?

SVAR: Det är förstås en smaksak, men om man inte är mycket van vid att spela på en liten yta så avråder vi från smartphone. Även om man i vissa sammanhang kan ”ångra” ett feltryck så känns det bättre att ha kontroll med en större bild.


FRÅGA: Måste man kunna engelska för att spela på BBO?

SVAR: Nej, normalt får du en svensk version när du går in och har Sverige som angivet profil-namn. Våra tävlingar är bara öppna för spelare från Sverige och bordsspråk ska vara svenska.


FRÅGA: Jag tillfrågades om jag ville betala BB$ för tävlingen och jag svarade ”ja”. Min partner råkade sedan ut för strömavbrott så att vi kunde inte starta. Måste jag ändå betala?

SVAR: Nej. Regeln är att du ”medger” att betala för att få anmäla dig, men själva betalningen sker när tävlingen startar - med dig som deltagare!

______________________-