Allsvenskans Div.3 färdigspelad

Lag Lars-Erik låg tretton poäng efter ettan och tvåan och inledde mot Norrorts bridge som låg sjua. Efter en helt jämn första halvlek gick allt med ABB-laget i den andra och man vann den med solklara 38-1 och därmed matchen med 17,32 - 2,68. Lag Hans som låg sexa mötte fjärdeplacerade Uppsala Magnum. Man halkade efter rejält till halvtid och tyvärr späddes förlusten på något i den andra så man förlorade med hela 1,99 - 18,01. Detta innebar att lag Hans tappade en placering men hade fortfarande sju poäng ned till Folkare på nionde och nedflyttningsplats. För Lars-Erik innebar segern att man avancerade till andra plats, då Enköping förlorade klart mot Örebridgen. Avståndet till Örebridgen var dock fortfarande knappa 12 poäng.

I åttonde omgången möttes just serieledande Örebridgen och lag Lars-Erik. Örebridgen fick med sig fyra, fem delkontraktsbrickor och tog ledningen med 20 - 0. En ledning som de utökade i den andra halvleken och därmed vann med klara 16,38 - 3,62. Lag Hans mötte Norrortsbridgen men kom under ganska stort i halvtid, så trots att man nästan spelade jämnt med dem i den andra förlorade man med de relativt stora siffrorna 4,23 - 15,77. En förlust man inte tålde eftersom det innebar att man tappade två placeringar till och var nu under nedflyttningsstrecket. En VP skiljde upp till åttonde plats, men eftersom man nu skulle möta serieledarna i sista matchen hade man rejäl uppförsbacke. Lag Lars-Erik tappade en placering efter den klara förlusten och var nu åter på tredje plats. Drygt sex poäng upp till andraplatsen men endast en knapp poängs marginal ned till fyrorna, Uppsala Magnum som man skulle möta i sista matchen.

Lars-Erik tog en ganska klar ledning i halvtid och såg ut att säkra tredjeplatsen. Eftersom tvåorna Enköping ledde klart i halvtid var det knappt möjligt att ta sig förbi dem. Tyvärr tappade Lars-Erik lika mycket i andra halvlek som man dragit ifrån med i den första så matchen slutade helt oavgjord. 10,0 - 10,0. Hans förlorade första halvleken med 52 - 3 så trots att man faktiskt vann andra halvleken var man inte ens nära att ta sig upp på säker mark. 3,34 - 16,66 innebar att man slutade nia och var hela 3 poäng efter åttan.

Lars-Erik gjorde en fullt godkänd insats och slutade trea. Man var länge med i den absoluta toppen men fick se sig slagna med hela trettiotvå VP av Örebridgen som hade ett riktigt bra sista sammandrag. Lag Hans gjorde en godkänd insats de första två sammandragen men föll alltså igenom helt i det sista då man tog mindre än tio VP på tre matcher. Laget får därmed börja om i division fyra men vi hoppas på en snar återkomst till trean.