Klubbnyheter

Denna information från distriktsförbundet har 3 oktober skickats till dig som är medlem i klubb tillhörig ÖMBF och har en e-postadress registrerad i Svenska Bridgeförbundets medlemsregister.

ÖMBF:s styrelse avhöll ordinarie sammanträde söndagen 11 september, digitalt via Google Meet.

Protokoll från mötet finner du på sidan för mötesprotokoll.

Bästa bridgevänner inom ÖMBF!

Vi hoppas att ni alla har haft en skön sommar och nu så smått börjar blicka fram emot höstens alla bridgeevenemang. Genom denna nyhetsartikel, som också gått ut till samtliga ÖMBF-medlemmar (som har e-postadress uppgiven i SBF:s medlemsregister) via e-post, följer information om ÖMBF:s tävlingar, utbildningar samt årsmöte för det verksamhetsår som tar sin början om en dryg vecka, den 1 september 2022.

ÖMBF:s styrelse avhöll ordinarie sammanträde fredagen 3 juni, denna gång live i Vadstena.

Protokoll från mötet finner du på sidan för mötesprotokoll.

Filbyter Bridge stod helgen 7-8 maj åter som arrangör tillsammans med Bertil Ljungars för den omåttligt populära Tvådagarsbridge med handikapp. Om man räknar bort den gång våren 2020 som den ställdes in p.g.a. pandemin, var det tionde gången som tävlingen arrangerades och den första efter det två år långa uppehållet som följd av covid.

Sist ut bland säsongens DM-finaler, som tidigare år, den i Öppna par. Fram till pandemin slog till var tävlingen ett verkligt maraton, med 36 inkvalade par och ett 70 brickor stort pensum i tvåbrickorsronder att avverka.

Mot bakgrund dels av att antalet kvalande minskat, dels att det varit svårt att fylla startfältet – kanske inte minst p.g.a. att mängden brickor skrämt inte så få – hade distriktet inför innevarande säsong beslutat att minska antalet finalpar till 28. De visade sig vara väl så svåra att besätta och på sluttampen stannande startfältet vid 27.

Lördagen den 23 april spelas säsongens sista DM-final, den i s.k. Öppen klass. På denna länk redovisas resultaten löpande under tävlingen.

Östra Mellansvenska BF har, som så ofta de senaste sexton åren, också i år representation i finalen i SM Lag. Det har mestadels handlat om de båda Filbyterlagen Team Zang och Dyra Englund (tidigare under namnet San Sac), men också klubbkamraterna i lag Lirarna har vid några tillfällen sett till att starkare konkurrenter fått bita i gräset.

Tillbaka i live-modell av DM Par Dam simultanfinal, efter två års uppehåll p.g.a. pandemin, stod till slut 29 par på startlinjen – åtta par fler än fjolårets onlinefinal, men 19 färre än sist det begav sig live, våren 2019.

ÖMBF planerade för fyra simultanheat – Kolmården, Linköping, Motala och Norrköping – men det visade sig synnerligen besvärligt att få ihop det stipulerade minimiantalet (12 par) på de båda största orterna, varför det till slut bara blev två heat.

Sidor