Slapstick vinnare av RM veteran lag

Under helgen 24-25 oktober spelades det första riksmästerskapet i bridge för veteranlag. Mästerskapet lockade 20 lag till start och spelades online på BBO. Det proffsiga teamet Linnea Edlund och elit-TL Ryszard Sliwinski servade spelarna med den äran under hela helgen.

Efter 11 matcher, totalt 110 spelade brickor var det Slapstick med bröderna Lars och BO Ericson från Gävle BK, Kjell Carlsson, Bollnäs BK och Jöns Johansson, Sydjämten som tog hem segern och kunde koras till de första mästarna i RM veteran lag.
Båda paren har setts tillsammans på prispodier förr, Kjell och Jöns som segrare av SM par veteran och bröderna Ericson med åtminstone ett par bronsmedaljer i SM par open. För Lars och Bo var det första gången de kunde delta i veteransammanhang och därmed den första veteranmedaljen, men förmodligen långt ifrån den sista.

Laget spelade tävlingen på två par, gick upp i ledning efter rond 6 och därifrån drog de ifrån för att leda med knappa 20 VP inför den sista matchen. Det blev aldrig spännande, rätt lag vann och mycket välförtjänta guldmedaljer till Slapstick!

Silvret gick till Nestors med Robert Bäck, Per Östlund Mitchell och Stefan Åsgården från BK Lyx, Gerhard Jörgensen , BK Björken och Olle Axne, Leif Trap från Storsjöbygdens BK.

Bronset togs av Berik med Bengt-Erik Efraimsson och Mats Axdorph, BK S:t Erik, PG Eliasson och Gunnar Elmroth, Storsjöbygdens BK samt Johnny Östberg och Christer Bjäring, Gävle BK.

Fullständiga resultat

GRATTIS!