Följ semifinalerna som åskådare på RealBridge

Via denna Åskådarlänk kan man följa spelet och se löpande resultat från helgens SM Lag semifinaler.

Som åskådare kommer man in i en ”lobby” där alla bord syns och kan själv välja vilket bord/match man vill titta på. Det går sedan att när som helst gå tillbaka till lobbyn för att välja ett annat bord.

Åskådare kommer att kunna följa spelet precis som på BBO dvs utan ljud och bild på spelarna. Man kan chatta med andra vid samma bord, utan att spelarna ser vad man skriver. Man kan dock inte höra eller se spelarna i bild. Obs! Det är en fördröjningsfunktion som gör att åskådare börjar se spelet först 30 minuter efter officiell starttid, men känslan vid bordet är ”live”.

En ny funktion har nu införts på RealBridge som innebär att kommentatorer kan sända live vid bordet. Kommentatorerna hörs och syns i bild och tjänsten är öppen för alla dvs vilken åskådare som helst kan starta en kommentatorsändning och övriga kan välja om de vill se det eller inte.

På lördag (i första matchens andra halvlek) kommer Linnea och Suz att testköra funktionen. På skoj kommenteras det en stund så de som är intresserade kan få en uppfattning om hur det fungerar. Eftersom SBF inte har några officiella utsedda kommentatorer under helgen så kanske det kan inspirera frivilliga att fortsätta sända. Man kan välja vilken match och vilket bord som helst.

Ca. kl.12.15 börjar vi sända och befinner oss då på bord 38 för att göra en djupanalys av kansliets insats i form av Johan Grönkvist i lag Örebro Gröna Kvistarna som möter värmländska laget Åmål Hulta med en mycket taggad Pontus Karlsson i spetsen. Välkommen till oss!

Om du är intresserad av att veta mer om kibitzfunktionen inklusive sändning, finns här en kortare instruktion bifogad. Kibitzing på RealBridge