Allmän information

Nybörjarträffen är ett viktigt led i uppföljningen av kursverksamheten, så vi hoppas att er klubb ställer upp och arrangerar ett heat för era nybörjare.

För många nya spelare är Nybörjarträffen den första riktiga tävlingen. Dessutom får man jämföra sig med hela landet och vi tror det blir en spännande upplevelse för era nytillskott.

De mest framgångsrika paren får även en flygande start i sitt samlande av mästarpoäng, då bronspoäng förutom i klubbheaten även delas ut för de bästa paren på Sverige-bästa-listan.

Nybörjarträffen spelas någon gång under tiden 1-22 april 2018.
Alla klubbar anslutna till Svenska Bridgeförbundet är välkomna att delta i tävlingen.

Nybörjarträffen spelas som simultantävling över 18 brickor, vilket innebär att man spelar samma givar på alla klubbar. 200-400 par brukar vara med. Klubben avgör själv vilket datum inom perioden den önskar spela. Minst antal deltagare per arrangör är 4 par.

Tävlingen Nybörjarträffen är öppen för alla som gått eller går en nybörjarkurs som startat tidigast 1 juli 2016 och är medlemmar i Svenska Bridgeförbundet.

Till tävlingen finns souvenirhäften att beställa från Svenska Bridgeförlaget. Häftena innehåller alla givar med förslag till budgivning och spelföring,

Klubbar beställer materiel från Svenska Bridgeförlaget, genom att maila ventura@bridgeförlaget.se. Ni får då souvenirhäften och information om hur ni arrangerar och rapporterar. Kostnaden är 10 kr per beställt häfte plus frakt.

Arrangerande klubb debiteras 3,50 kr per spelare.

Mer information om tävlingen hittar du här. Du kan också läsa om finalen dit de 24 främst placerade paren kvalificerar.