Information

Hej alla medlemmar,

Innehåll:
Jultävlingen
Stadskampen
Lite BBO info
Lagserie

Hoppas ni har det bra nu när vi går in i julmånaden.
Vi inledde i måndags med första etappen av jultävlingen och ledningen i denna tog Bengt Nilsson och Håkan Lindbäck. På handikapptävlingen tog Bengt och Håkan också ledningen, men då man inte kan få pris i båda tävlingarna så skulle vinnarna varit Hans Eklund och Tomas Börgesson som just nu är tvåor i handikappet.

Än så länge är det endast på ”spekulationsstadiet” men tanken har väckts om att spela ”stadskamper” i mellandagarna med 8 par från varje stad/klubb. Vi tycker det vore en kul form att prova och ser gärna att intresserade anmäler sitt intresse till Åsa Andersson så får vi se vart detta förslag bär.

Sedan lite BBO och regler kring detta, kanske inte det mest underhållande att läsa men väldigt viktig info.

Vi beklagar att det var mycket struligt på BBO i måndags, men tydligen gjorde man någon uppdatering på servern eller något liknande. Vi hoppas att det fungerar bättre under resten av December.

Ett par punkter vi vill ta upp är:
Om någon klickar fel och snabbt vill ”ångra” budet eller om någon t.o.m. gör en alert och sedan bjuder ett naturligt bud och sedan vill ångra så vill vi att ni ska acceptera detta. Blir både orättvist och mycket diskussioner om vissa accepterar en ”ångra” och vissa inte gör det. Försök lita på att motståndarna inte fuskar och acceptera ”ångra”. Skulle ni mot förmodan misstänka fusk så meddela TL (=TävlingsLedaren) innan ni avböjer alternativt efter att brickan är klar.

En annan sak är att vi har endast spelande TL. Detta innebär att TL har fullt upp med att dels försöka spela själv, dels att hålla koll på att alla blir klara i tid och svara på eventuella saker som kommer upp.
Därför är vi kompromisslösa när det gäller när man blir klar sent på en rond. Vi har inte en chans att se vad som händer på borden utan ser bara att något bord blev sena och då delar vi ut en varning till de som satt vid det bordet. Det kommer ofta en kommentar efter en varning att andra paret spelade sakta, att andra paret inte accepterade en claim eller andra förklaringar. Vi har inte en chans att kolla detta under pågående spel så ni måste säkerställa att ni spelar så pass fort att ni inte är beroende av att motståndarna ska acceptera en claim för de har all rätt att neka. Spelar motståndarna sakta så meddela TL detta under pågående rond inte efter att ronden är slut.
På motsvarande sätt dras 10% av toppen på en bricka för det par som är sena en andra gång under en tävling.

Man kan alltid höra av sig till TL, det kan vara av ovan skäl, någon spelar sakta eller annat och det är helt ok att ni gör det. Vid ett tillfälle då ni inte bara får UTAN SKA kontakta TL är då någon vid bordet tappar kontakten med BBO. Vi kan då förlänga rondtiden för aktuell rond eller ta in en ersättare. Ett annat tillfälle då ni SKA kontakta TL är när motståndarna inte alerterat och ni känner att det påverkat budgivningen och/eller spelet. Alla icke naturliga bud ska alerteras och uteblivna alertering kan innebära att resultatet kan korrigeras vid påtalande, beroende på hur TL bedömer det.

Slutligen.
Många har frågat hur det blir med den/de lagserier vi skickat intresseförfrågan om och det finns ett stort intresse så vi kan nog redan nu konstatera att det blir en lagserie (men endast en, på BBO) men att styrelsen nu behöver tid att besluta form och regler. Vi återkommer kring detta.

Ha det så bra och tag hand om er så ni håller er friska i dessa tider.

Christer

Skickat den: 
2 dec 2020 kl 21:04