PM Cafeteria
PM Cafeteria ABB Bridgeklubb
Allt som tillhör ABB finns i uppmärkta skåp i köksdelen och det är följande:
-
Båda överskåpen ovanför kylskåpen
-
Skåpet ovanför frysen
-
Det vänstra kylskåpet
-
De två översta hyllorna den övre i frysen
Att göra lista innan spelet börjar:
-
Brygg 2 kannor kaffe (en portionspåse kaffe till en kanna)
-
Ladda om bryggarna och slå på dem i god tid innan fikapausen.
-
Räkna 1 kanna/6 par
-
Till Arosserien behövs minst 6 kannor ofta 7.
-
Förbered det antal smörgåsar som verkar rimligt beroende på hur många som spelar, dvs ta ur påsarna ur kylen och ställ fram efter rond 5. Ni behöver inte bre på smör, det gör de som vill ha smörgås själva. (vid 30 par brukar 15-20 smörgåsar vara lagom).
-
Förbered pålägg genom att lägga upp på tallrikar som sedan ställs tillbaks i kylen. Detta ställs fram på ”buffébordet” när 5:e ronden är spelad.
-
Plocka fram mazariner o övriga ”hårda” kakor.
-
Plocka fram läsk,mineralvatten o lättöl på bardisken.
-
Fyll vattenkokaren med vatten och slå på den när pålägget tas fram.Ta även fram mjölk till kaffet.
-
Hämta växelkassan och ställ fram kassaskrinet på bardisken.
-
Ta fram ”buffébordet” som står i rummet längst ner i korridoren vid kapprummet.
Att göra i pausen:
-
Se till att allt ”flyter på” och vid behov fylla på om något tar slut.
-
Ta hand om ”stora sedlar” innan spelet startar igen.
-
Plocka in pålägg i kylen om detta hinns med, annars görs detta så snart man blir träkarl i rond 7 eller 8.
Att göra efter tävlingens slut:
-
Paketera överblivet pålägg o ställ i kylen.
-
Lägg tillbaka smörgåsar som ej gått åt i resp påse.
-
Plocka in kakor i askarna och läsk o dyl i kyl/skåp.
-
Diska bestick,kaffekannor och ev annat som använts.(de 5 hårdplasttallrikar som finns tillhör Abb och förvaras i kylen)
-
Plocka bort o torka av ”diskbordet” ute i lokalen, lägg pantburkar i en plastlåda som finns i skåpet ovanför frysen.
-
Se till att bryggare och värmeplattor är avstängda.
-
Räkna pengar och skriv in summan på den blankett som ligger i en burk i kassaskåpet, lägg även pengarna där.
-
Växelkassan (200 kr) ställs tillbaka i kassaskåpet.
-
Töm den lilla soppåsen och kompostpåsen i svarta sopsäcken i cafeterian. Ställ sedan ut sopsäcken utanför ingången till lokalen och sätt i en ny tom säck, finns där bordet förvaras.

