Harplinge vann Elitserien 2022 - Dag för dag 2:3

Med två matcher kvar hade Harplinge BK en ointaglig ledning med 46 vp. Vi gratulerar Magnus Eriksson, Tobias Törnqvist, Marion Michielsen, Per-Ola Cullin, Ola Rimstedt, Mikael Rimstedt, Cecilia Rimstedt, och Kevin Dwyer till vinsten i Elitserien.

Eventuellt oinspirerade efter den redan klara vinsten förlorade Harplinge stort mot BK S:t Erik, Ebenius Crew i näst sista matchen. Detta gjorde att silvret var i de närmaste klart med en match kvar, då skillnaden ned till bronsplatsen var hela 19,78 vp. Mycket riktigt tog Ebenius Crew silvret.

Kampen om bronset blev stenhård med sex lag inom 10 vp inför sista matchen. Ludvikabygdens BK, Bosse avgick med vinst i den interna kampen och brons i Elitserien.

I andra änden av tabellen får Uppsalabridgen, Trifolium och BK Lejonet, Harald respass ned till Superettan nästa år.

I Superettan blev det desto mer dramatik. Sällskapet Ronneby, Kusinerna ledde större delen av sista omgången men trillade ned till delad andraplats inför sista matchen. Där tog de sig dock i kragen och vann sin match komfortabelt för att vinna Superettan och ta den första uppflyttningsplatsen, och dessutom sitt första besök i Elitserien. Stort grattis till det.

Tvåan Filbyter Bridge, Dyra Englund, som efter en miserabel första omgång där de låg på nedflyttningsplats, radade upp vinst på vinst i andra omgången för att leda inför sista matchen. Tempot hölls dock inte uppe vilket gjorde att de kom två med endast 0,05 vp i marginal. Uppflyttningen till Elitserien får vara plåster på såren.

De gamla ringrävarna i BK S:t Erik, Morot seglade upp till den delade andraplatsen med Kusinerna inför sista matchen. När de gjorde bort sig och satt på samma ledd i sista matchens första halvlek och fick en straffpoäng lyckades de inte förvalta de återstående tolv brickorna och fick då nöja sig med en tredje plats.

Lagen som får tillbringa nästa år i Division 2 är Malmö BK, STG (som spelade i Elitserien så sent som förra säsongen), Uppsalabridgen, Bill & Bull, Åmåls BS, Hulta och BK Everfresh, Ljungblad.

Tabeller

Tabell, Elitserien

1 … 166 vp … Harplinge BK
Eriksson-Törnqvist, Rimstedt x3, Dwyer, Michielsen-Cullin
2 … 146 vp … BK S:t Erik, Ebenius Crew
Bremark-Hult, Nyström-Bilde, Wrang-Palma
3 … 119 vp … Ludvikabygdens BK, Bosse
Sivelind x2, Arvidsson-Asplund, Karlberg-Fyrun

Tabell, Superettan

1 … 138,23 vp … Filbyter Bridge, Dyra Englund
Löfgren-Ragnarsson, Arnberg-Börgesson, Fryklund-Blid
2 … 138,18 vp … Sällskapet Ronneby, Kusinerna
Johansson, Petersson, Davidsson, Sällberg
3 … 136 vp … BK S:t Erik, Morot
Morath-Gullberg, Efraimsson-Axdorph, Bertheau

Högupplösta bilder på vinnartrion