Elitserien - Dag för dag 2:2

Harplinge vinnare av Elitserien med två matcher kvar

Med två raka 20-0 vp och en 16-4 vp är Harplinge redan nu årets vinnare av Elitserien. Då avståndet ned till tvåan (för tillfället) Ebenius Crew är 46 vp finns inte tillräckligt med ringande mobiltelefoner och sena ankomster för att ändra det vinnande laget Smile

Rond 10 är delad mellan lördag kväll och söndag morgon. Därför gäller detta referat endast fram till rond 9.

Ebenius Crew har med serien 16-15-13 tagit sig upp till andra plats, 9 vp före Norrorts Bridge som även de med serien 17-12-16 har tagit stora steg upp till bronsplatsen. Några vp efter hittar vi Överums BK och BK Lavec, Smile som fortfarande har chansen till medalj.

Harplinge inledde hela denna omgång mot 2:an Ludvikabygden. Ett par matcher senare mötte de 2:an Överums BK. I den delade kvälls- och morgonmatchen möter de 2:an Ebenius Crew, vilket statistiskt talar emot detta lag. Harplinges spel påminner om Woody som spelas på tivoli, där man med en träklubba ska banka ned sorkar som kommer upp ur olika hål.

Exempel på Woody

I Superettan började Sällskapet Ronneby med oavgjort mot BK S:t Erik, Morot. Det senare laget gick samtidigt upp på andraplats då tidigare 2:an BK S:t Erik, Bahaj sprang in i en tegelvägg från Borlänge.

Då fyra lag åker ur Superettan var det en bra plan av Borlänge att ta sig upp till åttonde och sista plats med förnyat kontrakt. Tyvärr för deras skull sprang de in i samma tegelvägg i nästa match, då Filbyter Bridge, Dyra Englund tog sig upp till den andra kvalplatsen upp till Elitserien. Det senare laget har med hjälp av serien (14-13-)15-15-19 tagit sig från ned- till uppflyttningsplats.

På tredje plats hittar vi BK Alert som liksom ledarna har inriktat sig på matcher med något över medel.

Tabeller

Tabell, Elitserien

1 … 155 vp … Harplinge BK
Eriksson-Törnqvist, Rimstedt x3, Dwyer, Michielsen-Cullin
2 … 109 vp … BK S:t Erik, Ebenius Crew
Bremark-Hult, Nyström-Bilde, Wrang-Palma
3 … 100 vp … Norrorts Bridge
Lagerman-Gustawsson, Bergdahl-Andersson, Wademark-Selberg

Tabell, Superettan

1 … 115 vp … Sällskapet Ronneby, Kusinerna
Johansson, Petersson, Davidsson, Sällberg
2 … 110 vp … Filbyter Bridge, Dyra Englund
Löfgren-Ragnarsson, Arnberg-Börgesson, Fryklund-Blid
3 … 107 vp … BK Alert
Andersson-Ramquist, Berntsson-Wegnelius, Selldén-Wenneberg