Rikslägret i Varberg

30 oktober - 1 november arrangerades ett Riksläger i Varberg. Juniorerna från Värnamo berättar om sina upplevelser av lägret nedan.

Martin Löfgren har publicerat presentationerna som gjordes för gruppen ”Mellan”, de kopieras även in här :

Genomgång1 | Genomgång2 | Genomgång3

Riksläger - Rapport från Värnamogänget

Rikslägret i Varberg har varit kul och lärorikt, både bridgemässigt och gemenskapligt. Vi har lärt oss mycket under lägrets workshops och genom att få bra tips från rutinerade bridgespelare. Utöver bridgen så hade vi dessutom väldigt kul eftersom man fick träffa vänner och lära känna nya.

Rikslägret började lördagen 30/10 i Varberg genom att vi samlades och hade en gemensam lunch. Sedan introducerade ledarna sig själva och vi delades in i tre olika grupper (Lätt, Medel, Svår). I grupperna fick vi lära oss nya saker beroende på våra tidigare kunskaper. Senare på kvällen spelade vi en tävling där vi delades in med en partner som valdes av ledarna så tävlingen skulle bli så jämn som möjligt. Efter tävlingen där Ivar lyckades bära Elias till en Vinst. Däremot gick det lite sämre för JSM medaljören som kom sist. Efter tävling åkte vi till stugorna där vi packade upp. Därefter så bjöd Kim upp Alex på en dans vilket vi andra tyckte var väldigt underhållande och intressant.

Nästa dag så började vi med att käka frukost tillsammans. Sedan anslöt vi oss till våra grupper där vi fortsatte lära oss nya saker. Eter det hade vi lagtävling bland våra workshop grupper. Under Lagtävlingens paus var det middag och det märktes att de lärde sig från förra lägret eftersom de beställde betydligt mer pizza på grund av Kim. Efter maten och lagtävlingen åkte vi tillbaka till stugorna. I stugorna hittade vi på olika aktiviteter även om vi kanske borde gått och lagt oss.

På måndagen städade vi stugorna och packade ihop sedan åkte vi tillbaka till Albrekts bridge lokal där vi käkade frukost. Sedan om man ville fick man vara med på en Speedy Gonzales tävling som innebär att tiden för varje rond blir mindre under tävlingens gång. Efter det var det prisutdelning där alla fick pris. Vi intervjuade Martin Martinsson från Värnamo BK vad han tyckte om sitt städpris. Han ansåg det som en stor merit som han skulle lägga till i sitt CV. Efter prisutdelningen åt vi lunch efter det hälsade vi alla hejdå och begav oss mot Värnamo igen.

Vi från Värnamo BK vill tacka alla som organiserade detta roliga och lärorika läger. Så som Eva Abragi som var en stor faktor till att lägret var så väl fungerande och bra. Vi vill även tacka Eva för att vi från Värnamo BK fick detta ärorika uppdrag att skriva detta reportage. Dessutom måste vi tacka Gunvor och Britt som fixade maten så till och med Kim och veganen Harry blev mätta. Vi tackar även Juniorkommittén och alla andra inblandade som gjorde lägret möjligt. Avslutningsvis så vill vi välkomna alla Juniorer till nästa riksläger i Värnamo. Välkomna till storstan! Wink

Med vänliga hälsningar Anton, Jonatan, Elias, Alex och Kim.

Planen för nästa Riksläger är att det ska arrangeras i Värnamo under Kristi Himmelsfärdshelgen 2022.