Dags för NM

Nu är det äntligen dags för NM som spelas i Örebro 30 maj - 1 juni.
Start ikväll 30 maj kl: 19.00 och avslutning med prisutdelning och middag kl: 20.00 på torsdag kväll 1 juni.

Vi inleder med två matcher för Open och Women ikväll tisdag med start kl: 19.00 medan Youth klasserna startar i morgon förmiddag kl: 10.00.

BBO-matcherna ikväll är:
19.00 Island-Norge, Women
21.15 Danmark - Sverige, Open

Heja Sverige!

Minisajt | Bulletin | Running scores | Tabeller Open/Women | Tabeller U21/U26 | Open | Women | Youth | Matcher på BBO

De svenska kaptenerna inför tävlingarna

Fredrik Kronmarker sitter på ett flyg från Spanien, men jag tror att jag vet vad han förväntar sig, jag chansar Smile

Laget som spelar är: Fredrik Nyström, Frederic Wrang, Peter Bertheau, Simon Hult, Mikael Rimstedt och Ola Rimstedt. Meritlistan för dessa spelare är lång och vad man saknar det senaste åren är ett riktigt bra resultat i landslaget. Man tränar mer på lagnivå än man gjort tidigare och längtar efter en ny framgång.
Jag förväntar mig att Fredrik Kronmarker kommer att säga något som liknar: Det är dags att visa vad vi går för, det här ska vi bara vinna!

Linnea Edlund kapten damlaget:
I damklassen ställer Sverige som värdland upp med två lag. Sweden Yellow och Sweden Blue. I Sweden Yellow hittar vi systrarna Louise Hallqvist och Ylva Johansson som har både VM-guld och EM-silver i bagaget, samt det nykomponerade paret Sara Asplund Sivelind (EM-silver från Madeira 2022) och Marie Johansson (tidigare landslagsuppdrag). Det här är ett starkt lag där vi inte kan förvänta oss annat än vinst!

I Sweden Blue mönstrar vi upp Lena Johansson och Ylva Pyykkö, regerande mästare i SM Par damer, och Ann-Sophie Andersson och Tuva Nilsmark, ett par som har tränat mycket ambitiöst under året. Laget är dock ersättare för Färöarna som inte kunde ställa upp med ett damlag, de deltar därför utom tävlan om medaljerna. Förhoppningen är att man kan erbjuda bra motstånd mot övriga lag, och är en riktigt bra erfarenhet för fortsatt utveckling och påfyllnad av damtruppen.

Karl Asplund kapten U21:
I U21 ställer vi upp med ett par och en trio.
Harry Hjort Warlenius - Ivar Lichtenstein
Ett väletablerat par som satsat och utvecklats under lång tid. Meritlistan är redan lång där bland annat ett JVM guld ingår! Vid JVM i sommar debuterar de i U26 klassen.

Filip Asplund Sivelind - Matteo Nordqvist - Joakim Johansson
En trio mycket ivriga bridgespelare som siktar högt och tränar flitigt. Alla skulle även kunnat spela i en U16 klassen så de har många år kvar som juniorer. Matteo och Joakim gör debut i landslagssammanhang.

Vi hoppas och tror detta lag kommer att göra ett bra mästerskap där vi siktar högt!

Johnny Östberg, kapten U26.
Vi mönstrar tre par i U26
Castor Mann - Erik Hansson
Är ett etablerat elitpar med stora meriter och har bla vunnit VM guld i U21. Ska vinna VM guld i U26 under augusti!

Alexander Sandin- Klara Gustafsson
Då Sanna prioriterar studier under våren spelar Alex med Klara istället. Då båda numera bor i Uppsala har dom hunnit med en del träning tillsammans. Klara kommer dessutom att spela några matcher i damlaget under NM!

Markus Bertheau - Erik Wiberg
Kusiner som har börjat spela ihop igen och satsat nu seriöst på bridgen efter ett uppehåll. Erik har återvänt till huvudstaden efter en utflykt till Linköping och paret får nu bra träning i ligan på S:t Erik.

Vi hoppas och tror att detta lag kommer att slås om guldet!