MiniBridge

Du som enskild bridgespelare kan bidra till rekrytering på ett enkelt sätt genom att introducera Minibridge!

Det går jättebra att lära ut MiniBridge vid köksbordet, även att hjälpa nya att börja spela från dator, telefon eller surfplatta.
För klubben som vill utbilda nya spelare är MiniBridge en enkel och snabb väg in i tävlingsbridgen!

Vad gör SBF?

Svenska Bridgeförbundet har under de senaste åren arbetat med att ta fram material för att lättare kunna introducera tankesporten bridge för nybörjare. En genväg för att snabbt kunna börja spela och tävla heter MiniBridge.

MiniBridge spelas precis som normal bridge med fyra spelare i två par där en spelare är träkarl och man kämpar om antal stick. Däremot är budgivningen borttagen och ersatt med en enkel procedur för att bestämma vem som är spelförare, och om man ska spela sangspel eller med en trumffärg. I ett andra steg lär man sig om begreppen utgång och slam, samt att man får bonus för att ”bjuda” till de nivåerna.

Allt det du lär i MiniBridge kan tas med när man sedan lär ut ”riktig” bridge och oavsett vilket kursmaterial som då används. En idé är att använda MiniBridge såväl när du propagerar för en kurs som i ett par inledande kurstillfällen innan du går över på din favorit-kurslitteratur. Att använda MiniBridge som introduktion är väl värd tid, inte minst då man fokuserar på att spela, och man kan ha kul och tävla från första tillfället!

Här nedan har vi sammanställt en hel del information och vägledning för hur man spelar och lär ut Minibridge. Du kan fritt ladda ner och kopiera detta material, som börjar med två ”foldrar”.

Följande filer:
MiniBridge (PDF)
MiniBridge - tävling (PDF)

De båda ovan är foldrar som lär ut hur spelet går till. De går också att beställa i tryckt format från www.bridgeforlaget.se.

Till foldrarna ovan finns lärarstöd (eller självstudiekurs) i power-pointformat. (PPTx) Lärarstöd för MiniBridge och för MiniBridge - tävling.

På YouTube finns även några korta filmer som visar hur det går till:
1. Lär dig spela MiniBridge
2. Spela MiniBridge på Synrey
3. MiniBridge - utökad budgivning
4. Hur vi tävlar i bridge

Ett sätt att träna på egen hand är genom Synrey Bridge, som dessutom erbjuder båda varianterna av MiniBridge enligt ovan.

Vi har tagit fram två manualer för alla som vill börja spela på Synrey. Den första handlar om hur du får tag på appen och registrerar ett konto för att kunna spela. Den andra visar vilka möjligheter som erbjuds via appen och framförallt hur man kommer igång med MiniBridge i sin enklaste form. Du finner de båda manualerna nedan, också de för nedladdning.

För den som vill gå vidare till riktig bridge när man känner att ”jag kan det här nu”, så finns en uppsjö av bridgekurser att välja bland.

Frågor och funderingar kan skickas till kansliet@svenskbridge.se.

Lycka till!