Lär dig att spela bridge

Tag tillfället i akt. Lär dig att spela bridge.

Här finns information om hur du lär dig att spela bridge framför datorn, var du hittar bridgekurser att delta i, samt hur du kontaktar någon av våra bridgeklubbar.
Presentationsfilm

Bridgekurs online

Här finns information om förbundets onlinekurser: Kurs online

Bridgekurser live

Runt om i landet har vi bridgekurser som normalt startar i september och i februari. Här hittar du en förteckning över de bridgekurser i landet som rapporterats till oss.

Rapportera kurs till kansliet.

Klubbar i Sverige

Om du går via vår distriktslista kan du klicka dig vidare till varje enskild klubb. Där hittar du klubbens kontaktperson som kan berätta mer för dig som vill lära dig att spela bridge.

Lär dig att spela bridge framför datorn

  • Många vill lära sig spela bridge, men kan inte hitta en kurs som passar. Här finns ett äldre program efter kursmaterialet Lär dig spela bridge från 2005. (fungerar ej på Mac)

  • Funbridge har i samarbete med Sveriges Bridgeförbund lagt in förbundets kursmaterial Spela Bridge 1-4 som gratis interaktiv bridgekurs.

  • Bridge TV I Bridge-TV gås det nordiska kursmaterialet Spela Bridge igenom steg för steg. Detta kan vara ett alternativ för de som inte hinner gå på en kurs rent fysiskt eller vill komma fortare fram.

  • YouTube - Så här spelar du bridge

  • Minibridge - Synrey - YouTube

Bridge på internet

Du kan även prova att lära dig bridge på några av följande siter:

Bridge är ett kortspel för fyra personer som spelas med en vanlig kortlek. Spelet går ut på att vinna så mycket poäng som möjligt.

Många som spelar kort tror att tävlingsbridge precis som de flesta andra kortspel mycket handlar om att ha ”tur med korten”, men så är inte fallet.

Medlemskap i en bridgeklubb, ansluten till Svenska Bridgeförbundet, innebär fördelar för såväl dig som för din klubb, men också att du stödjer bridgen.

Svenska Bridgeförbundet
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Tel: 019-277 24 80
E-post: kansliet@svenskbridge.se