Stort grattis till Par-vinnarna Ronny Ovesson Ejnell och Jan-Erik Åsmo. På andra plats kom BG Olofsson/ Henry Franzén och vann bronset gjorde bröderna Ericsson från Gävle. Tyvärr blev det inte rekord för hela festivalen men det var nära och nästa år så hoppas vi på nytt rekord. Stort tack till alla som varit med och skapat denna fantastiska festival!

Första dagens spel är just slut här i Örebro. Det har bjudits på många spännande givar, framförallt flera spännande slambrickor. Inför andra och sista dagen leder Franzén/Olofsson BK Björken före Åsmo/Ovesson Ejnell Göteborg och Johansson/Sjökvist från Växjöbridgen.

168 igår och idag återstår det 52 par i årets final i SM Par Open. Det ser ut som ett ganska öppet fält men många segerkandidater. Återstår att se om fjolårsvinnarna Selberg/Wademark kan försvara titeln.

Det är bara att konstatera att det ännu en gång är positiva tongångar från en festivaldeltagare. Extra kul tycker vi att det är att Odd spelar med olika partners, i vissa fall personer han inte träffat tidigare. Att hitta nya bridgekamrater på festivalen verkar lätt.

Idag får vi möta en av många starka krafter från BK Albreks i Varberg. Titta och jag är säker på att även du kommer till festivalen nästa år. Vi ses!

Samarbetspartners

För inte allt för länge sedan så vann det svenska U21-landslaget ett något överraskande JEM-Guld i Slovakien. Två av de svenska guldhjältarna var Castor Mann och Erik Hansson. Titta och lyssna på grabbarnas mycket mogna svar.

Vi har kommit lite mer än halvvägs in i mixed-finalen. Idag möter vi dam-segrarinnan Catharina Ahlesved och Simon Ekenberg. Två av många duktiga deltagare i dagens final.

Idag har det spelats bronstävlingar där spelare kunnat välja att spela i klöver- och rutergrupp. Det i sin tur betyder att man många gånger för möta par som är någorlunda jämnstarka med sitt eget par. Lyssna på vad några av deltagarna säger om detta.

SM-Mixed ser mycket svårtippat ut, där det finns kanske hela 15 par som kan ta hem titeln. Helt klart modigt av våra experter att ställa upp och tippa denna tävling.

Äntligen finns det experter som vill delta i panelen under festivalen. Tyvärr är panelen lite väl enig denna gång men oavsett så är svaret enormt lärorika. Lyssna, lär och praktisera!

Sidor

Subscribe to Nyheter