2014-08-20 (sida 1 av 4) - Micke Melander rapporterar från JVM

  • Sverige - Holland U21
  • Sverige - Holland U21

2014-08-20 …Planerade val

Igår avslutades round robin vid Junior VM i Turkiet. Klart sedan dagen innan var ju Youngstersklassen och som vi trodde gick också Sverige planenligt till finalspel. I kvartsfinalen trodde alla på förhand att Frankrike som blev fyra i kvalet skulle få Sverige kvar som enda möjliga motståndare. Så blev det också… det enda som egentligen var oförutsägbart var vilka seating rights lagen skulle få. Men allt sådant här är ju känt sedan gårdagens uppdaterande på sidan så det finns ingen anledning att orda mera om det här.

Dagen har bjudit på med och motgångar. Våra youngsters fortsätter att ånga på som ett riktigt lokomotiv. Med ca 18 brickor kvar är ledningen över 80 IMP, frågan är om det ens blir något fjärde segment om det är så att ledningen utökas på de fyra sista brickorna.

Motgångarna noteras i Frankrikematchen där fransmännen vann första segmentet med 32-0 och sedan har tuggat i sig 40-23 och just nu leder tredje med 22-11, även där är det fyra brickor kvar att jämföra i skrivande stund. 70 IMP på 14 brickor är ruskigt mycket, men inget är omöjligt - det vet vi ju efter att exempelvis sett förra årets final i Chairman’s Cup.

Tom Gärds drog på sig turmössan efter första segmentet, den verkar inte bita speciellt bra för U26. Frågan är om han kanske tvättat den?

I övrigt förefaller stämningen i truppen vara god och solen har återkommit efter att ha varit tillfälligt borta under drygt två dygn. Men det var en välbehövlig avkylning.

<< Föregående | Nästa >>

Här kan du läsa samtliga rapporter från JVM i Turkiet.

Tom Gärds (coach), Johan Säfsten, Ida Grönkvist, Mikael Rimstedt, Ola Rimstedt, Per Leandersson (kapten)

Efter 10 dagars intensivt bridgespelande kunde våra 19-åriga juniorer i U21 knyta ihop säcken och ta med sig guldmedaljerna hem till Sverige!

Rama

Här hittar du allmän översikt samt länkar till respektive klass. Du kommer också att hitta rapporter från lagen samt från Micke Melander som befinner sig i Turkiet.