Tredje och sista omgången av allsvenskans div 2 har spelats under helgen. Här presenteras de fyra lag som får spela i allsvenskans högsta division nästa år.

Vi gratulerar årets vinnare av Elitserien, lag Skalman från Uppsalabridgen.

Samarbetspartners

Endast ett av de inlämnade svaren på tittartävlingen vid allsvenskans slutomgång i elitserien var korrekt.

Rätt rad var:

Grevens bittra öde

I Rossinis ”Barberaren i Sevilla” satsar greve Almaviva med hjälp av Figaro djärvt på att röva bort den vackra Rosina men den planen blir en riktig flopp. Bättre gick det inte för en annan greve i slutmatchens första halvlek.

Figaro, Figaro, Figaro

I Mozarts ”Figaros bröllop” smider titelrollen listiga planer. Verkligheten beter sig emellertid inte riktigt som det var tänkt. Lite av samma sak hände på denna bricka i matchen mellan Skalman och Bahaj.

I Bergakungens sal

Ibsens och Griegs Peer Gynt ligger illa till bland trollen i Bergakungens sal. Men är man överlevare så är man, oavsett om man heter Peer Gynt eller Tommy Bergdahl.

”Fria bud” på tvåläget efter inkliv över partnerns öppning har blivit populära under de senaste 20 åren, men debatten om för- och nackdelarna med de fria buden respektive rondkraven lever vidare.

Inför lördagens sista halvlek hade fredagens topptrio blivit en kvartett. Tvåan Trifolium hade en halv VP mer än de delade treorna Skalman och Harplinge. Ledaren BK Lavec hade ryckt till sig en 12-poängsledning.

Dt är viktigt att tänka i bridge, men det gäller att fokusera på på rätt saker. På nionde matchens andra giv slappnade Nord av i fel ögonblick.

Mera klöver!

De där höga konkurrenslägena är alltid nervpåfrestande, eftersom det är så stor skillnad mellan rätt och fel. På denna bricka skulle Nord-Syd ha följt rådet i Bellmans sång 29 ”om fader Movitz’ överfart till Djurgården och om den dygdiga Susanna”.

Sidor

Subscribe to Nyheter