Om Visby BS

Välkommen till Visby BS!
Klubben bildades 1948. Just nu är vi ca 60 medlemmar som betalt medlemsavgift. Vi blir gärna fler.
Vi har normalt spel under säsongen från början av september till och med april. Men vi har även sommarbridge hela sommaren, normala somrar, med 2 -3 silvertävlingar.

Under säsongen spelar vi varje tisdag kväll och fredag eftermiddag.
Vi har obligatorisk föranmälan till spelet alla dagar. Vill du spela så skall du vara dubbelvaccinerad, åtminstone denna säsong. Vi avvaktar sedan FHM rekommendationer.

Föranmälan sker på denna hemsida via länken Tävling - Kalender - sök upp aktuellt datum och klicka på dagens spel, sök upp Anmäl, klicka på den så kommer ditt MID och namn upp i översta rutan - fyll i MID (eller förnamn -mellanslag - två bokstäver i efternamn) på din partner - klicka på rätt person - klicka skicka - klart! Du ser i startlistan om anmälan är mottagen.

Tisdag 1845, huvudkväll, vanlig partävling eller ibland barometer eller lagspel (lagföranmälan), se kalendern. Gotländska Lagserien spelas 5 tisdagar under hösten och 5 under våren. I höst är det 31/8, 5/10, 2/11, 16/11 och 7/12, denna kväll är det inget parspel.

Fredag 1300 för mindre rutinerade, med handikapp, alla är dock välkomna, även ensam då vi har jourspelare, men föranmälan gäller, är du ensam så anmäl dig tillsammans med DIG SJÄLV. Tävlingsledaren parar ihop singlar, eller så går du in då och då och kollar om någon annan anmält sig singel, så kan ni själva prata ihop er och anmäla igen eller i sista hand hoppar en jourspelare in. En gång i månaden är det ett utbildningspass kl 1130, se programmet.

Vissa torsdagskvällar är det spel - men då DM-tävlingar/silvertävlingar också med föranmälan.

Sommarbridge spelas från början av maj och hela sommaren på de flesta tisdagar kl 1900 och fredagar 1300 (handikapp och jourspelare). Vi spelar normalt 3 st två-kvällars silvertävlingar under sommaren. Se särskilt sommarprogram under fliken Tävling.

Under 2021 så spelar vi med bordskryss och Coronaanpassningar i övrigt som vi gjorde hösten 2020. Följ givna rekommendationer, sprita - håll avstånd. Undvik trängsel. Stanna hemma och avanmäl er om ni har symptom som kan vara covid-19. Kaffe/te ingår i startavgiften, dock inget fikabröd.
Inga nytto-/penning priser, frispel till vinnare och 1-2 lottade vinster i form av frispel.

Om ni vill spela och inte kan anmäla er via hemsidan - sms:a/ring ordf J-O Henriksson 0705-733559, eller maila janolofh@telia.com.

Medlemsavgiften är f.n. 300 kr/år, 280 kr/år är avgift till Svenska Bridgeförbundet (SBF) och 20 kr till Gotlands Bridgeförbund. Avgifterna betalas in till SBF under juni-juli varje år.

Vill man så kan man vara medlem i mer än en klubb. Detta kallas stöd(sido)medlemskap och ger samma förmåner och rättigheter som
medlemskapet i hemmaklubben. Dock kan man bara representera en klubb. Att vara stödmedlem i VBS kostar 10 kr/år.

Under hösten 2021, den 29/9 startar vi en nybörjarkurs på onsdagar dagtid och en på kvällstid i samarbete med Folkuniversitetet. Är du intresserad av det eller känner nån som vill börja - anmäl er på Folkuniversitetet Visby. Kursavgiften är 800:- och vi har 10 tillfällen - minst.

Tisdag 50 kr, fredagar 40:-, för medlem i klubb ansluten till SBF. Icke medlem får betala extra 40:-.
5:- i obligatorisk fika, kaffe/te (ej bröd ) ingår. Vi har ingen fikarast av coronaskäl, var och en dricker kaffe/te när man önskar under spelets gång.
Silvertävlingar kostar fn 150:-, DM 200:-, då ingår också kaffe/te.
Vi strävar efter kontantfritt och swish kan användas på plats. För de som önskar kan man betala in minst 400:- och får då ett frispel värt 40:-, betalar man 500:- får man ett frispel värt 50:-.

• Spelare, som skall delta i en tävling, skall vara på plats i god tid och anmält sig senast dagen innan. Detta för tävlingen skall kunna starta och sluta på utsatt tid.
  • Då vi har begränsad plats och spela coronasäkert kan vi normalt ta emot högst 20 par.
    Fredagar går det bra att komma ensam, men föranmäld, på nätet anmäler man sig då med sig själv som partner. TL ser detta och rättar till det då vi alltid har en jourspelare.

• Vi rekommenderar användning av stopp- och alertkort. Regler för detta hittar Du på Svenska Bridgeförbundets hemsida. Där kan Du också hitta information om tävlingsformer, handikapp-regler, mästarpoäng m.m.
    Spelare bör ha med sig deklarationskort, två/par, som skall fästas synliga för var sin av motståndarna på bordskrysset.

Klicka på Svenska Bridgeförbundet. I menyn hittar du Mina sidor.
Klicka på den knappen och du kan redigera dina uppgifter.