Lena Johansson svensk mästare för damer

Då Bridgefestivalen för första gången på tre år kunde spelas i Örebro blev det västgötaframgångar direkt i festivalens första final. Denna gång var det damfinalen som avgjordes först.

Efter att ha legat med i täten genom hela tävlingen stod Lena Johansson, spelandes för Ulricehamns BK, men boende i Vårgårda, som segrare efter 102 spelade brickor. I år spelade Lena med Ylva Pyykkö från Göteborg, vilket blir den tredje partnern som Lena vunnit SM Dam tillsammans med. 2012 vann Lena tillsammans med Agneta Kåreke och två år senare med Pia Andersson, båda från Göteborg. Lena har därutöver även en SM-titel i mixed från 2017 med maken Leif.

Segermarginalen var mindre än tio poäng i en tävling där var och en av de 102 brickorna kunde inbringa 50 poäng som mest. I praktiken avgjordes tävlingen på bricka 100 där Lena och Ylva mötte det par som kom tvåa (Ida Grönkvist-Klara Gustafsson) och motståndarna skulle välja mellan klöver (Kn,10,9,7,2) eller hjärter (8,5) som utspel mot fyra spader. Lyckligtvis för Lena och Ylva valde motståndarna fel och sex trick belönades med 40 poäng på brickan, medan huvudkonkurrenterna fick nöja sig med tio.