Klubbnyheter

Pandemin har orsakat att klubben tappat en hel del spelare även om en viss ljusning kan skönjas senaste tiden. Vi hoppas att flera av våra trogna medlemmar återkommer till hösten och en ny säsong utan Covid.

Veteranlaget där Gunnar Elmroth - PG Eliasson spelade tog hem bronset i EM på Madeira där 19 lag spelade. Guldet till Polen och silver till Danmark.

Det blev 6 lag som ställer upp i sommarligan. Det blir 5 matcher som varje lag spelar med dubbla handikapp. Kostnaden är 50 kr/spelare och match och betalas in till Storsjöbygdens BK via swich 123 262 6315.

• Spel måndagar 220606-220829, start kl 11.00
• Varje tävling spelas om rallypoäng
• Vanlig partävling med lagda brickor
• Fika med kaffe och skorpor, önskas något mera så ta med hemifrån

Sista DM-tävlingen för säsongen var DM Individuellt där 20 spelare deltog. Det blev en spännande avslutning på tävlingen då bara 3 poäng skilde mellan de 4 första spelarna när 2 ronder återstod.

Olle Axne - Leif Trapp vann en klar seger när DM-par avgjordes med endast 8 par på startlistan. Paret tog ledningen direkt och var aldrig hotade.

Tre lag från länet spelade SM-semifinal för lag i helgen. På 10 orter runt om i landet gjorde 6 lag upp om gruppseger och en plats i den slutliga SM-finalen.

Carina Hallkvist och Carina Sjöblom vann DM-Damer överlägset i helgen och blir våra representanter i SM-finalen. Ingen större dramatik eftersom de ledde från start till mål.

I helgen avgjordes DM Mixed lag där 6 lag gjorde upp om mästartecknet. Inför sista omgången var det knapp ledning för Lag Åsabyn med 1 poäng före Lag MAKK.

Det blev som förväntat lagen Treeab och Stridsvagn som gjorde upp om DM-titeln i lag. Dessa var i en klass för sig. Det slutliga avgörandet blev i näst sista matchen då lagen möttes. Treeab drog då ifrån genom att vinna matchen med 14,9 - 5,1.

Sidor